IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тихомир Каунджиев: БФБ изпраща септември с ваканционно настроение

Пазарът в София видимо не отчита негативните и позитивните новини, които биват споделяни от компаниите с инвеститорите, твърди специалистът

18:13 | 27.09.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Капиталовият пазар в София ще изпрати септември с обичайното ваканционно настроение, на което сме свидетели през последните месеци. Това мнение изказа в коментар за Investor.bg Тихомир Каунджиев, портфейлен мениджър в Карол Капитал Мениджмънт.

Според него пазарът в София видимо не отчита негативните и позитивните новини, които биват споделяни от компаниите с инвеститорите. Представянето на водещите борсови компании пък според Каунджиев е повлияно най-чувствително от ребалансирането на борсово търгувания фонд (ETF), репликиращ структурата на SOFIX.

Пред тази седмица структурата на индекса напуснаха „М+С хидравлик“ и „Стара планина Холд“ в резултат, на което акциите на двете компании бяха подложени на натиск. Най-ниските ценови нива, при които се сключиха сделки бяха 5.90 за „М+С хидравлик“ и 5.15 за „Стара планина Холд“. Пакетни сделки с по-високи обеми бяха реализирани при нива от съответно 6.20 и 5.20 за акция, което показа сериозен интерес от страна на купувачите.

„Търговията при завръщащите се в SOFIX компании са „Албена“ и „Монбат“ не бяха силно повлияна от преструктурирането. Интересно е да се отбележи, че въпреки негативната новина за фалита на Thomas Cook през седмицата липсваше натиск върху цените на акциите на „Албена“. Друго важно събитие за инвестиращите на БФБ беше ежегодната среща с инвеститорите на „Монбат“, в рамките на която ръководството на индустриалната група сподели своята нова средносрочна финансова прогноза за развитие“, обобщи случилото се на „Три уши“ експертът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още