Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

А. Рабаджийски: Като маркет-мейкър ще работим Браво Пропърти да е ликвидна

Изпълнителният директор Асен Лисев обяви, че се работи за намирането на нови проекти

А. Рабаджийски: Като маркет-мейкър ще работим Браво Пропърти да е ликвидна

От ляво надясно: Иван Апостолов от "Уникредит Булбанк", Асен Лисев, изпълнителен директор на "Браво Пропърти", Константин Проданов, член на СД на "Браво Пропърти", Даниела Пеева, мениджър връзки с инвеститорите и Ангел Рабаджийски, изпълнителен директор на ИП "Карол" Снимка: БФБ

Търговията с "Браво Пропърти Фонд" АДСИЦ стартира с 3% печалба до цена от 1,03 лв. за ценна книга за записалите акции в увеличението на капитала. Увеличението на капитала приключи в края на април 2019 г. със записването на 36,05 млн. акции, всяка с емисионна стойност от 1 лв.

В предните два дни дори имаше сделки при цена от 1,05 лв., където печалбата е била 5%.

Към 11 ч. в петък най-добрата оферта купува беше при цена от 1,02 лв., а най-добрата оферта продава при цена от 1,03 лв.

В ИП "Карол" АД, като маркет-мейкър по позицията на "Браво Пропърти", ще работим дружеството да стане едно от ликвидните на БФБ, заяви Ангел Рабаджийски, изпълнителен директор на посредника по време на брифинг при откриването на борсовата търговия тази сутрин.

Изпълнителният директор Асен Лисев обяви, че се преговаря за намирането на нови проекти, но е труден процес, защото иска много усилия. Плановете са новите проекта да са дори при по-висока доходност от вече придобитата офис сграда. По думите му две трети от записалите акции в увеличението на "Браво Пропърти" никога не са инвестирали на фондовата борса, а вече се интересуват от котировките. Интересуват се и нови инвеститори, като надеждите му са да има ликвидност по позицията.

Изпълнителният директор на БФБ Иван Такев изрази надеждата си, че въпреки ниската ликвидност и през 2019 г. ще има увеличения на капитала на публични дружества от 200 млн. лв., което ще покаже, че борсата е добър начин за привличане на капитал.

Днес (10 май 2019 г. ) ръководството на "Браво Пропърти фонд" АДСИЦ откри борсовата сесия на "Българска фондова борса" АД. Събитието отбележи и официалното преместване на емисията на "Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ от Алтернативен пазар (BaSE), Сегмент за ДСИЦ на Основен пазар на BSE, Сегмент Standard, както и сключването на договор с ИП "Карол" АД като маркет мейкър.

Средствата от увеличението на капитала са за покупка на офис сграда в София на бул. Цариградско шосе до The Mall.

Обещаната дивидентна доходност е 9,3-9,6%, заяви в интервю за Investor.bg Асен Лисев, представляващ "Браво Пропърти Фонд" АДСИЦ.

В увеличението на капитала са участвали 52 лица, показа списък, публикуван в Търговския регистър. За над 1 млн. лв. са записали УПФ "Доверие" с 2,352 млн. лв., УПФ "Съгласие" с 1,12 млн. лв., "М-Груп Корпорейшън" ЕООД с 20 млн. лв., "Мегасенс Пропърти" ЕАД с 1 млн. лв., "Карол Финанс" ЕООД с 1 млн. лв. и Асен Лисев с 5,04 млн. лв.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът е записал акции в увеличението на капитала.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се повиши с 0,33% до 579,98 пункта