Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Алтерко" отчита 51% ръст на приходите от продажби на устройства за 2021 г.

Приходите за последното тримесечие се увеличават с 38% на годишна база, сочат предварителните данни

"Алтерко" отчита 51% ръст на приходите от продажби на устройства за 2021 г.

Снимка: Алтерко АД

„Алтерко“ АД отчита 51% годишен ръст на консолидираните годишни приходи от продажби на устройства (включително свързани услуги) до 59,5 млн. лева за 2021 г. Предварителните данни за продажбите компанията публикува чрез Българската фондова борса (БФБ).

Приходите от продажби на устройствата за автоматизация на дома с марката Shelly нарастват с 62% до 55,9 млн. лева, посочва компанията.

Приходите от продажби на устройства за проследяване MyKi намаляват с 21%, главно в резултат на противоепидемичните мерки, предприети от правителствата на редица страни, в които се продават устройствата, и свързаната с това намалена мобилност, допълва се в съобщението.

Само за последното тримесечие на 2021 г., в което влизат Черният петък и коледният сезон за пазаруване, са реализирани 21,692 млн. лева консолидирани продажби. Те се увеличават с почти 38% спрямо четвъртото тримесечие на 2020 г. (15,76 млн. лева) и с малко над 86% в сравнение с предходното трето тримесечие на 2021 г.

Растежът на продажбите за последните три месеца на 2021 г. е вторият най-слаб за отделните тримесечия през годината. По-слаб е ръстът само през третото тримесечие - 21% на годишна база.

Най-силен годишен ръст на продажбите дружеството отчита през първото тримесечие на 2021 г. - 91%.

Дружеството ще оповести окончателни данни за финансовите си резултати на консолидирана база за четвъртото тримесечие на 2021 г. в законово установените срокове до 1 март 2022 г., посочват от „Алтерко“.

Компанията отчете рекордни продажби на Черния петък тази година – над 9 млн. лева.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

6
 
3
 
1
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Франкфурт продължава да се присмива на напудрените отчети :) Листването там беше най-лошата идея на фирмата - не може да лъготи безобразно за оценката си, за капак похарчи 200 хил евра пара на кационерите с нулев резултат.

Още от Новини и анализи
SOFIX се колебае на ниво под 640 пункта