IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Алтерко" отчита 51% ръст на приходите от продажби на устройства за 2021 г.

Приходите за последното тримесечие се увеличават с 38% на годишна база, сочат предварителните данни

14:02 | 11.01.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Алтерко АД</em></p>

Снимка: Алтерко АД

„Алтерко“ АД отчита 51% годишен ръст на консолидираните годишни приходи от продажби на устройства (включително свързани услуги) до 59,5 млн. лева за 2021 г. Предварителните данни за продажбите компанията публикува чрез Българската фондова борса (БФБ).

Приходите от продажби на устройствата за автоматизация на дома с марката Shelly нарастват с 62% до 55,9 млн. лева, посочва компанията.

Приходите от продажби на устройства за проследяване MyKi намаляват с 21%, главно в резултат на противоепидемичните мерки, предприети от правителствата на редица страни, в които се продават устройствата, и свързаната с това намалена мобилност, допълва се в съобщението.

Само за последното тримесечие на 2021 г., в което влизат Черният петък и коледният сезон за пазаруване, са реализирани 21,692 млн. лева консолидирани продажби. Те се увеличават с почти 38% спрямо четвъртото тримесечие на 2020 г. (15,76 млн. лева) и с малко над 86% в сравнение с предходното трето тримесечие на 2021 г.

Растежът на продажбите за последните три месеца на 2021 г. е вторият най-слаб за отделните тримесечия през годината. По-слаб е ръстът само през третото тримесечие - 21% на годишна база.

Най-силен годишен ръст на продажбите дружеството отчита през първото тримесечие на 2021 г. - 91%.

Дружеството ще оповести окончателни данни за финансовите си резултати на консолидирана база за четвъртото тримесечие на 2021 г. в законово установените срокове до 1 март 2022 г., посочват от „Алтерко“.

Компанията отчете рекордни продажби на Черния петък тази година – над 9 млн. лева.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 6
redcretin
преди 2 години
Франкфурт продължава да се присмива на напудрените отчети :) Листването там беше най-лошата идея на фирмата - не може да лъготи безобразно за оценката си, за капак похарчи 200 хил евра пара на кационерите с нулев резултат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още