Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Алтерко" продава част от своите акции от капитала на Link Mobility Group

Може да се стигне до продажба на максимум 467 999 акции, а при значителен интерес и на допълнителен пакет от 120 600 акции

"Алтерко" продава част от своите акции от капитала на Link Mobility Group

Снимка: „Алтерко“

„Алтерко“ АД продава част от притежаваните от дружеството акции от капитала на Link Mobility Group Holding, която купи телекомуникационния бизнес на компанията в Европа.

Акциите на „Алтерко“ бяха получени като част (20%) от цената по сделката, съобщава компанията. Link Holding ще реализира първично публично предлагане на нови акции от капитала си, както и вторично предлагане на част от съществуващите акции, като „Алтерко“ е включено като продаващ акционер.

Алтерко АД

Публичното предлагане на акции от капитала на Link Holding се окачва да се проведе в периода 14 – 23 октомври при цена на предлагане от 47.00 норвежки крони за акция.

Според проспекта на предлагането може да се стигне до продажба на максимум 467 999 акции, а при значителен интерес към емисията и на допълнителен пакет от 120 600 акции при цена от 47.00 норвежки крони за акция. Дружеството притежава общо 1 345 180 акции. В зависимост от търсенето може да бъде и намален максималният брой продавани акции или такива да не бъдат продавани при условията на вторично предлагане.

Резултатите от предлагането трябва да бъдат публикувани на или около 20 октомври 2020 г.

Нереализираният обем акции след края на вторичното публично предлагане ще бъде обект на блокиране за срок от 180 дни, считано от първия ден на търговия и регистрация на регулиран пазар на акциите на Link Holding.

От „Алтерко“ уточняват, че евентуалната продажба на посочения пакет акции няма връзка с отправените през юли тази година извънсъдебни претенции от страна на Link Mobility Group AS към дружеството.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Пресъхнали дивиденти и слаби продажби свиха печалбата на „Софарма“ с над 40%