Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Буллс" увеличи цената на търговото за "ИХ България" до 1,99 лв.

Дружеството иска да изкупи до 23 690 662 броя акции, или малко над 22% от капитала на холдинга

"Буллс" увеличи цената на търговото за "ИХ България" до 1,99 лв.

Снимка: Pixabay

“Буллс“ АД увеличава цената за търговото предложение към акционерите на „Индустриален Холдинг България“ с 0,09 лева до 1,99 лева, вижда се от актуализираното предложение на дружеството, публикувано чрез Бюлетин Investor.

„Буллс“ отправи търгово предложение към останалите акционери в холдинга в средата на август при цена от 1,9 лева на акция. Дружеството иска да изкупи до 23 690 662 броя акции, или малко над 22% от капитала на „Индустриален Холдинг България”, от останалите акционери.

Предложителят контролира над 68% от акциите в „Индустриален Холдинг България“ и повече от 75% от гласовете заради обратно изкупени акции. Пряко компанията притежава 56,319% от акциите, но има споразумение за обща политика с други три акционера - „ДЗХ“ АД, което притежава 8,992% от холдинга, „Сток турс“ АД с 1,798% и „Туинсан“ ЕООД с 0,931%.

Комисията за финансов надзор (КФН) наложи временна забрана на предложението с цена от 1,9 лева за акция на заседанието си на 9 септември, което налага предложителят да повиши цената.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Индексите на БФБ приключиха седмицата предимно с ръстове