Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Дъщерни на „Алтерко“ са изкупили 20 000 акции за стимулиране на служителите

„Алтерко Роботикс“ ЕООД и „Алтерко Трейдинг“ ЕООД са изкупили 0,11% от капитала на компанията майка

Дъщерни на „Алтерко“ са изкупили 20 000 акции за стимулиране на служителите

Shelly 1L е един от продуктите на "Алтерко" Снимка: shelly.cloud

Дъщерни дружества на „Алтерко“ АД са купил 20 000 акции от капитала на холдинга с цел стимулиране на служителите си, съобщи дружеството чрез „Българска фондова борса“ АД.

„На база на отчетените от „Алтерко“ АД финансови резултати на консолидирана база през третото тримесечие на 2020 г. Съветът на директорите е приел решение за допълнително стимулиране на служителите в холдинга чрез предоставянето на акции. За целите на изпълнение на решението на Съвета на директорите дъщерните дружества „Алтерко Роботикс“ ЕООД и „Алтерко Трейдинг“ ЕООД, където са концентрирани по-голяма част от служителите в холдинга, са придобили общо 20 000 броя акции на „Алтерко“ АД, представляващи 0,11% от капитала на публичното дружество, които ще бъдат предоставени на служители на двете дъщерни дружества при допълнително определени от мениджмънта условия“, се казва в съобщението.

„Отчитайки резултатите на компанията до момента, включително успеха на тазгодишната кампания „Черен петък“, Ръководството на дружеството е изразило намерението си предоставянето на акции да бъде обект на трайна политика за насърчаване на служителите, която да допринесе за запазване и подобряване на постигнатото до момента.“

Третото тримесечие на 2020 г. донесе рекордни тримесечни продажби на стоки от 9,6 млн. лв.

Кампанията „Черен петък“ пък беше 4 пъти по-успешна от миналогодишната с реализирани 7 млн. лв.

В края на октомври компанията осъществи увеличение на капитала, привличайки 9 млн. лв. при емисионна цена от 3 лв. за ценна книга.

„Алтерко“ АД получи и 5 млн. лв. в края на октомври 2020 г. от продажбата на акциите си в норвежката Link.

Акциите на „Алтерко“ поскъпват с 83% за три месеца и със 128% за година до 7,15 лв. за акция и 129 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се понижи минимално за втори пореден ден