Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Дъщерно дружество на „Алтерко“ е отложило покупката на недвижим имот с месец

Това трябваше да стане до 16 март 2020 г., но двете страни са се договорили за нова дата в края на април 2020 г.

Дъщерно дружество на „Алтерко“ е отложило покупката на недвижим имот с месец

Снимка: allterco.com

Дружеството „Алтерко Пропъртис“ ЕООД е потвърдило намерението си за финализиране покупката на недвижим имот на предварително определената дата – 16 март 2020 г., но е договорено завършването на сделката да стане на по-късна дата в края на април 2020 г., съобщи компанията майка „Алтерко“ АД.

Продавачът също е потвърдил намерението си за сключване на сделка.

Дружеството ще оповести допълнително информация във връзка с финализирането на продажбата, съгласно законовите изисквания.

„Алтерко Пропъртис“ ЕООД сключи предварителен договор за покупка на недвижим имот за 500 000 евро без ДДС на 3 февруари 2020 г.

Имотът е съседен на притежаваната от дружеството бизнес сграда в района на кв. Кръстова вада с обща площ 610 кв. м. Цената на квадратен метър е около 820 евро.

По преценка на мениджмънта на „Алтерко“ АД това е добра възможност за разширяване на сградния фонд за целите на осигуряване на допълнителни офис и складови помещения, които да отговарят на потребностите на дъщерните дружества на холдинга.

На 18 февруари 2020 г. Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспекта за увеличение на капитала на „Алтерко“ АД. Планираше се процесът по публичното предлагане да започне в началото на март 2020 г. Предлагат се до 3 млн. акции при емисионна цена от 3 лв. на акция. Минимумът за успех на предлагането е записването на 1 млн. нови акции.

Акциите на „Алтерко“ АД поскъпват с 4,51% в последните 12 месеца до 2,78 лв. за акция и 41,7 млн. лв. пазарна капитализация. Повишението е по-голямо защото е разпределен брутен дивидент от 0,18 лв. на акция.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
"Еврохолд" предлага търгова цена за „ЧЕЗ Разпределение“ под последната пазарна