Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

ETF-ът за Sofix получи регистрация за предлагане за търговия в Германия

Продължава процедурата за листването на борсово търгувания фонд на Лондонската борса

ETF-ът за Sofix получи регистрация за предлагане за търговия в Германия

Снимка: Архив Ройтерс

Борсово търгуваният фонд (ETF) за Sofix на Експат Асет Мениджмънт ЕАД е получил регистрация от германския регулатор BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht) за публично предлагане на дяловете на фонда в Германия, съобщават от компанията.

Това е една от необходимите стъпки по пътя към регистрацията на инструмента за търговия на Frankfurt Stock Exchange, посочва се в съобщението.

Припомняме, че Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF в началото на годината получи регистрация от британския финансов регулатор Financial Conduct Authority (FCA) за предлагане на пазара във Великобритания. Продължава процедурата за листването на ETF-а на Лондонската борса.

Още по темата

Компанията подчертава в съобщението си, че Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF е единственият в България борсово търгуван фонд, който следва представянето на индекса Sofix. Засега той се търгува само на Българската фондова борса (БФБ).

В момента в процес на регистрация в България са още 10 индексни борсово търгувани фонда на Експат Асет Мениджмънт. Те ще следват основните индекси за акции на борсите в Гърция, Румъния, Чехия, Полша, Унгария, Словакия, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

3
 
1
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Новина без никакво практическо значение.

Още от Новини и анализи
Еврохолд иска да увеличи капитала си с близо 80 млн. лв.