Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Евроинс Иншурънс Груп предложи по 1,30 лв. за акция на Евроинс

Това е втората промяна в предлаганата цена

Евроинс Иншурънс Груп предложи по 1,30 лв. за акция на Евроинс

Снимка: Архив Ройтерс

„Евроинс Иншурънс Груп“ АД увеличи за втори път предложената цена за акциите на застрахователното дружество „Евроинс“, като вместо първоначалните 1,26 лв. на акция предложителят вече предлага 1,30 лв. на брой, става ясно от съобщение, разпространено чрез БФБ -София.

В началото на април групата увеличи до 90,7% акционерното си участие в застрахователното дружество, като обяви, че възнамерява да го отпише от Българската фондова борса, ако предложението бъде прието.

ЗД Евроинс АД
 Първата предложена цена за акциите на миноритарните акционери беше 1,266 лв. на брой. В средата на юни Евроинс Иншурънс Груп обяви, че е увеличила предложената цена, макар и минимално, до 1,27 лв.

Евроинс Иншурънс Груп е дъщерно дружество на Еврохолд България, като председателят на Надзорния съвет на Еврохолд Асен Христов каза през април в интервю за Investor.bg, че причината за планираното делистване е, че Евроинс е изключително малко дружество за размерите на групата и поради неликвидния пазар не дава реална оценка на групата като цяло.

Евроинс Иншурънс Груп притежава пряко 14 834 631 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, представляващи 90,07 на сто от капитала „ЗД Евроинс“.

От началото на годината акциите на Евроинс поскъпват с 62,82%, а през последните 12 месеца ръстът в цената е с близо 152% при пазарна капитализация в размер на 20,917 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Акциите на „Сирма Груп Холдинг“ отчитат нови ръстове в цената си