Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

ФНИБ организира уебинар, Адванс Терафонд - ден на инвеститора

Ръководството на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ ще бъде онлайн на 16 май, а на Адванс Терафонд на живо на 15-ти

ФНИБ организира уебинар, Адванс Терафонд - ден на инвеститора

Сграда с апартаменти Секвоя в Боровец, един от активите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ, който фондът се опитва да продаде Снимка: brefbg.com

Два от основните фондове за секюртизация на недвижими имоти ще зарадват инвеститорите с уебинар и ден на инвеститора през седмицата.

Първо на 15-ти май от 14 ч. "Адванс Терафонд" АДСИЦ ще проведе Ден на инвеститорите в офиса на дружеството на ул. Златовръх в София, показва финансовият календар в страницата на фонда. Традиционно за присъствието в Деня на инвеститора е нужно предварително записване и потвърждение.

На следващият ден - 16-ти май 2019 г., от 11 ч. ще се проведе Уебинар на "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ, съобщава дружеството в уеб страницата си.

На същият адрес в интернет се проведе и уебинарът от преди няколко месеца, като старите регистрации ще могат да се ползват.

Акцентите в Деня на инвеститора на „Адванс Терафонд“ АДСИЦ вероятно ще бъдат актуалните тенденции на пазара на земеделска земя, целите на дружеството за продажба и покупка на земеделска земя през 2019 г. и може би очакван размер на дивидента. В петък (10 май) Адванс Терафонд АДСИЦ обяви промяна към Договор за обслужване на дейността на дружество с Карол Финанс ЕООД. Промяната касае нови възнаграждения при изпълнение на предмета на договора, с изключение на действията по раздели II и III от това споразумение. „3. 10 % /десет процента/ върху разликата между продажната цена и цената на придобиване на съответния имот /земя/, платима към момента на реализиране на продажбата, при условие, че при осъществената сделка е реализирана доходност в размер от минимум 15% /петнадесет процента“. Досега възнаграждение се дължеше при реализирана вътрешна норма на възвращаемост (Internal Rate of Return - IRR) от 15%.

Акцентите при Уебинара на "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ вероятно ще бъдат свързани с развитието на преговорите с потенциален наемател в строената в момента офис сграда в София Тех Парк. Вероятно ще се разискват и темповете на строителството на тази сграда, очакваният дивидент за 2019 г., бъдещето на парцелите в Младост 4 в София и край Велико Търново, апартаментите в Боровец, както и на земеделските земи, обявени за продажба.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава акции в двете дружества.
 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Бойчо Попов
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Свиващият се оборот на БФБ паказва почти пълна апатия към търговията