Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Градус“ ще получи дивидент от дъщерно дружество от близо 2,5 млн. лв.

В момента цената на акциите на производителя на пилешко месо е под нивата от IPO-то

„Градус“ ще получи дивидент от дъщерно дружество от близо 2,5 млн. лв.

Снимка: "Градус" АД

Производителят на пилешко месо „Градус“ АД ще получи допълнителен дивидент в размер на 2,49 млн. лв. от дъщерното си дружество „Градус-98“ АД. Това става ясно от съобщение на сайта на Българска фондова борса.

Градус АД
Решението за разпределяне на допълнителния дивидент е било взето в четвъртък по време на Общото събрание на акционерите на „Градус-98“ АД.

Листната в началото на лятото компания от Стара Загора потвърди още в края на септември поетия към инвеститорите ангажимент да предложи на Годишното общо събрание на акционерите през 2019 г.  минимум 90% от печалбата на дружеството да бъде разпределена под формата на дивидент към акционерите.

Повод за изявлението станаха няколко решения на мениджмънта на дъщерни дружества на „Градус“ АД.

На заседания на Съвета на директорите, проведени на 27 септември 2018 г., са взети решения част от печалбата за 2017 г. на дъщерните дружества „Милениум - 2000“ ЕООД, „Лора - 2004“ ЕООД, „Жюлив“ ЕООД, „Градус-1“ ЕООД да бъде разпределена под формата на допълнителен дивидент в общ размер на 3,35 млн. лв.

Заедно с последното решение на „Градус-98“ АД се очаква общият разпределен дивидент от дъщерните дружества към „Градус“ АД през 2018 г. да бъде в размер на малко над 27 млн. лв.

Акциите на „Градус“ бяха качени за търговия на БФБ в началото на август, като в момента цената им е под нивата от IPO-то или 1,64 лв. за брой. Цената по време на IPO-то бе 1,80 лева за акция.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Индексите на БФБ приключиха търговията с ръстове