IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН даде зелена светлина на търговото за Инвестор.БГ АД

Издадена е окончателна забрана на търговото предложение към акционерите на Момина крепост АД

13:56 | 14.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор
КФН даде зелена светлина на търговото за Инвестор.БГ АД

Комисията за финансов надзор не издава окончателна забрана за публикуване на търгово предложение от България Он Ер ООД, гр. София за закупуване на акции на Инвестор.БГ АД, гр. София, от останалите акционери на дружеството.

По закон търговият предложител трябва да предложи най-високата цена, платена от него в последните 6 месеца. Следва публикуване на търговото предложение във вестници, след което срок за приемането и след това се сключват сделки с приелите търговото предложение.

КФН също така е решила да издаде окончателна забрана за публикуване на търговото предложение от Софарма АД, гр. София за закупуване на акции от останалите акционери на Момина Крепост АД, гр. Велико Търново.

Регулаторният орган издава разрешение на управляващо дружество „Инвест Фонд Мениджмънт” АД, да организира и управлява договорен фонд „Инвест Фонд Паричен Пазар”. Вписва договорен фонд „Инвест Фонд Паричен Пазар” в, воден от КФН. Потвърждава проспект за публично предлагане на дялове на договорен фонд „Инвест Фонд Паричен Пазар”.  Вписва емисията дялове в публичния регистър и вписва договорен фонд „Инвест Фонд Паричен Пазар” като емитент в регистъра на КФН.

Надзорът потвърждава проспект за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени в резултат на увеличаване на капитала на „Риъл Булленд” АД, гр. София. Емисията е в размер на 4 650 000 броя поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка. 

КФН вписва ДФ „Златен лев”, в регистъра на КФН. Договорният фонд е създаден в резултат на преобразуване на ИД „Златен лев” АД чрез промяна в правната му форма в ДФ„Златен лев”, управляван  от УД „Златен лев Капитал” АД. Вписва ДФ „Златен лев” като емитент и вписва емисията дялове в публичния регистър, воден от КФН.

Отписва от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа издадената от ИД „Златен лев” АД емисия ценни книжа и ИД „Златен лев” АД като емитент.

Също така надзорът одобрява промяна в устава на „И АР ДЖИ КАПИТАЛ - 3” АДСИЦ.

КФН издава лиценз на „Здравноосигурителна каса Фи Хелт” АД за извършване на застраховане по т.1 и т.2 от Раздел II, буква “A” на Приложение 1 към Кодекса за застраховането.

Комисията за финансов надзор е приела на първо четене Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 31 от 2.08.2006 г. за условията и реда за провеждане на изпит и за признаване на правоспособност на отговорен актюер, за признаване на актюерска заверка, формата и съдържанието на актюерски доклад и на справките по Кодекса за застраховането и Закона за здравното осигуряване, които отговорният актюер заверява.

Свързани компании:

Момина крепост АД(MKR)

Инвестор.БГ АД(IBG)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още