Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН издаде одобрение за промени в устава на "Парк" АДСИЦ

„Импетус Капитал” ООД е вписано като лице, управляващо алтернативен инвестиционен фонд, в регистъра, воден от КФН

КФН издаде одобрение за промени в устава на "Парк" АДСИЦ

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор е издала одобрение за промени в устава на "Парк" АДСИЦ. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. 

КФН е одобрил Ваня Койчева Милчева за член на Управителния съвет на Пенсионно осигурително дружество „Топлина“ АД. Издадено е одобрение и на Десислава Вълчкова Лозева-Андонова и Пламен Петров Неделчев за членове на Надзорния съвет на същото дружество, а на Красимира Костова Дичева за независим член на Надзорния съвет.

От решенията разбираме още, че Камен Иванов Колев е одобрен за независим член на Съвета на директорите на Пенсионно осигурителна компания „Съгласие“ АД.

Одобрение е получил и Лъчезар Константинов Райчев за член на Управителния съвет на Пенсионно-осигурителна компания „Доверие“ АД.

„Импетус Капитал” ООД е вписано като лице, управляващо алтернативен инвестиционен фонд, в регистъра, воден от КФН.

Комисията е уведомила надзорните органи на Дания и Финландия относно намерението на инвестиционния посредник (ИП) „Ъп Тренд” OOД (предишно наименование „Бул Тренд Брокеридж” ООД) да извършва дейност като инвестиционен посредник при условията на свободно предоставяне на услуги, без да открива клон, на територията техните държави.

КФН е взела решение за изпрашане на писмо до „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ, гр. София,  с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на одобрение на промени в устава на дружеството.

Писмо е изпратено и до „Дивелъпмънт Асетс” ЕАД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации.

Регулаторът изпраща писмо и до „Соломон Майер 1772” АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с вписване на дружеството в регистъра като лице, управляващо алтернативен инвестиционен фонд.

Решение за изпращане на писмо има и до инвестиционния посредник „Ваха Трейд“ ЕООД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на одобрение на Теодора Николова Даскалова за управител на дружеството.

Писмо се изпраща до „Финанс асистанс мениджмънт” АДСИЦ с искане за допълнителна информация и документи във връзка със заявление за издаване на лиценз за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел.

КФН е взел решение писмо да се изпрати до ПОК „Доверие“ АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка със съгласуването на „КПМГ Одит“ ООД и „ПрайсуотърхаусКупърс Одит“ ООД като одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2019 г. на пенсионноосигурителното дружество и управляваните от него фондове.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Адванс Терафонд АДСИЦ предлага 98,42% от печалбата си за дивидент