IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа емисията от увеличението на капитала на „Екип -98 Холдинг“

Комисията е вписала „Морнингсайд Хил” ООД като лице, управляващо алтернативни инвестиционни фондове

11:13 | 17.05.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор вписва емисия акции в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, издадена от „Екип – 98 Холдинг” АД, гр. София, с цел търговия на регулиран пазар. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. Емисията на „Екип – 98 Холдинг“ е в размер на 599 998 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка. Тя е в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 180 006 лева на 780 004 лева.

Надзорът е вписал „Морнингсайд Хил” ООД в регистъра, воден от КФН, като лице, управляващо алтернативни инвестиционни фондове.

КФН е освободила за 2019 г. „ЕВН България Топлофикация” ЕАД от задължението да се лицензира като инвестиционен посредник във връзка с осъществяваната от дружеството търговия с деривати (по смисъла на чл. 5 от ЗПФИ).

От решенията разбираме още, че Наталия Александрова Гавалюгова е одобрена за ръководител на функцията по вътрешен одит на застрахователното дружество „ОЗОК Инс” АД.
 
Герхард Ланер е одобрен за член на Надзорния съвет на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс груп“ АД.
 
Комисията е одобрила Янаки Севастиянов Янакиев за независим член на Надзорния съвет на Пенсионно осигурителна компания „ДСК - Родина“ АД.

КФН е приела на второ гласуване Наредба относно допълнителните изисквания във връзка с класифицирането на инвестиционни застрахователни продукти като несложни по смисъла на чл. 342, ал. 5 от Кодекса за застраховането (предстои обнародването на наредбата в „Държавен вестник“).

На второ гласуване е приета и Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 28 от 10 май 2006 г. за условията и реда за провеждане на изпит за професионална квалификация на застрахователните брокери и за признаване на квалификация, придобита в държава членка (предстои обнародването на наредбата в „Държавен вестник“).
 
Регулаторът е изпратил писмо до „ФАР“ АД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на акциите от капитала на дружеството.
 
Писмо е изпратено и до „Порт флот - Бургас“ АД, гр. Бургас, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на акциите от капитала на дружеството.
 
Решение за изпращане на писмо има и до „Премиер фонд“ АДСИЦ, гр. Варна, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на одобрение за промени в устава на дружеството.
 
Изпратено е писмо и до „ЦКБ Риъл Истейт Фонд“ АДСИЦ, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на одобрение за промени в устава на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още