IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа увеличението на капитала на „Български фонд за дялово инвестиране” АД

Емисията е в размер на 5 446 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка

10:35 | 16.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор вписа емисия акции в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН, издадена от „Български фонд за дялово инвестиране” АД, гр. София, с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. 

Емисията на „Български фонд за дялово инвестиране” АД е в размер на 5 446 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка и е в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 3 325 006 лева на 8 771 006 лева.

Надзорът е издал одобрение на „Браво Пропърти Фонд” АДСИЦ, гр. София, за промени в устава на дружеството.

КФН е издала одобрение на управляващото дружество „Златен лев Капитал” ЕАД за промени в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ на управлявания от него договорен фонд „Златен лев”. До дружеството са изпратени писмо с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобрението на Правилата за оценка на портфейла и за определяне на нетната стойност на активите на същия договорен фонд.

Комисията е признала придобитата от Юри Богомилов Катанов квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант.

От решенията разбираме още, че Белгийският надзорен орган за финансови услуги и пазари (Financial Services and Markets Authority – FSMA) е уведомен, че инвестиционният фонд IN.focus, управляван от KBC Asset Management NV, Белгия, може да извършва публично предлагане на територията на Република България на 2 класа ценни книжа на подфондове KBC ExpertEase Defensive Balanced и KBC ExpertEase Dynamic Balanced.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още