Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Колчев: На инвестиционните дружества ще се позволи да инвестират в IPO

Не виждам никакъв риск пенсионните фондове да запишат акции при IPO, защото ако то не се осъществи, парите се връщат, коментира Камен Колчев

Колчев: На инвестиционните дружества ще се позволи да инвестират в IPO

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Важната промяна в предложенията за Кодекса за социално осигуряване е, че след осем-десет години напъни на инвестиционните дружества ще се позволи да инвестират в IPO, защото до момента те нямаха това право. Това каза главният изпълнителен директор на ЕЛАНА Финансов Холдинг Камен Колчев в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. Той коментира промените в Кодекса за социално осигуряване, които до 7 септември са в период на обществено обсъждане.

“Не виждам никакъв риск пенсионните фондове да запишат акции при IPO, защото ако то не се осъществи парите се връщат. Това ще се отрази положително на първичните предлагания, които предстои да се реализират“, заяви той.

"Това е една промяна, която води до допълнително регулиране и намаляване на риска за частта от бизнеса на инвестиционните фондове, касаеща инвестицията в имоти", отбеляза още Колчев.

По думите му предстоящите промени изглеждат съгласувани с пенсионните фондове, защото ги няма „острите възражения, каквито видяхме в началото на годината, когато се появи предишната версия на тези промени“. „Точно трябва да се прави законодателство - съвместно с гилдията, която касае и с тези, които ще изпълняват това законодателство“, каза той.

„Промените са в няколко посоки. Имотният пазар е засегнат до толкова, до колкото ако тези промени бъдат приети, пенсионните фондове ще бъдат принудени да продадат инвестиционните си имоти, но им е даден достатъчно дълъг срок – 10 години. Освен това се увеличават лимитите на инвестициите чрез специални фондове за имоти, което на практика неутрализира тези минуси“, коментира още финансистът. 

Очаквайте видео с целия коментар на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Коментари (2)

5
 
9
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
А ДА И КФН ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА ПЛАСИРА НА ТЕЗИ ОБЕМИ, ТОЛКОВА СТОТИН МИЛИОНА АКЦИИ.. АМИ ТО НЯМА НИКАКВА ЛОГИКА И МАЖИ ДА ГИ ДЪРЖИ, ЗАЩО ИМА ЛИ ИКОНОМИЧЕСКА ЛОГИКА В ТОВА МАЖО ДА ДЪРЖИ 150 МЛН. БР. И ОСТАНАЛИТЕ 10-20 МЛН .БР АКЦИИ СА ФРЕЕ ФЛОТ !!??? СМЕШНО Е ЧИСТА ИЗМАМА ТОВА!!! ЗА КЪДЕ СА ИМА ТОЛКОВА СТОТИН МИЛИОНА БРОЙКИ !!???? ЗА БАЛЪЦИТЕ, ДЕТО СЛЕД ТАКАВА ИСТОРИЯ НА КОМПАНИЯТА ЩЕ ВЛЕЗЕ ТАМ ЛИ ИЛИ НЯКОИ ФОНД ИЛИ БАНКА, СМЕШНО Е ТОВА ДА Е ЛОГИКАТА ???? СМЕШНО Е И ВЪОБЩЕ НЯМАТЕ ОПРАВИЯ !!
6
 
9
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
НЕКА, НЕКА, ДА СИ НАКУПЯТ ПО НЯКОЛКО МИЛИОНА ХАРТИЙКИ, КАТО ТИЯ НА ЗХБГ, ЕНЕМОНА, БИЛБОРС, ЕВРОХОЛД!!! СМАО ИПОТА, ДО СЕГА НЯМАШЕ ДА ИМАТ ЕДИН ЛЕВ.... СМЕШКОТО ОТ ***, КЪДЕ СИ ВЕ, МОЖЕ ЛИ ТАКИВА НЕКАДЪРНИЦИ ДА СА ОСНОВАТА НА КАПИТАЛОВ ПАЗАР.. ХАХАХАХАХ ДОКАТО НЕ СЕ ИЗВОЛИНИТЕ И РАЗКАРАТЕ ОТ БОРСАТА, ТАКИВА ИМАТЕ ИСТОРИЯ, С ТАЗИ СИ ИСТОРИЯ, НА КЪДЕ ????

Още от Новини и анализи
Европейските пазари записаха предимно повишения