Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Консолидираната нетна печалба на Алтерко расте над 2 пъти през първото тримесечие

Продажбата на телекомуникационния бизнес на дружеството натежава на приходите от продажби на услуги и на общите приходи за периода

Консолидираната нетна печалба на Алтерко расте над 2 пъти през първото тримесечие

Снимка: архив Ройтерс

Алтерко АД увеличава повече от два пъти консолидираната нетна печалба през първото тримесечие на годишна база на фона на резкия ръст на продажбите на смарт устройства, показва отчетът на компанията за периода, публикуван чрез БФБ-София.

Нетната печалба на дружеството на консолидирана база достига 1,464 млн. лева за периода януари-март спрямо 615 хил. лева година по-рано.

Консолидираните нетни приходи от продажби за първите три месеца на годината възлизат на над 8,8 млн. лева, като намаляват с малко над 24% спрямо първите три месеца на миналата година (11,72 млн. лева).

Приходите от продажби на услуги на дружеството се понижават с 80% на годишна база до 1,7 млн. лева. Спадът се обяснява с продажбата на пет дъщерни дружества на компанията, които са се занимавали с предоставяне на услуги с добавена стойност.

Алтерко АД

Алтерко се раздели с телекомуникационните дружества Теравойс ЕАД, Тера Комюникейшънс АД, Алтерпей ЕООД, Teracom RO SRL (Румъния) и Tera Communications DOOEL (Македония) през миналата година, като ги прехвърли на LINK Mobility Group с цел фокусиране върху бизнеса с IoT.

Същевременно приходите от продажбите на смарт устройства на Алтерко нарастват повече от два пъти до 7,162 млн. лева през първите три месеца на годината, показват още данните.

Компанията успява да намали разходите за периода с 34% до 7,162 млн. лева.

Дружеството припомня, че заради пандемията е започнало производство и в България, за да осигури непрекъсваемост на доставките, а за да диверсифицира приходите си, пусна нови продукти, свързани с борбата с коронавируса, регистрира дъщерно дружество като търговец на медицински изделия и продължава работата по медицинската сертификация на серията продукти MyKi Care.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Браво на Миглена Иванова. Информативна статия, графика, линк към профила на компатията. Всичко ОК!

Още от Новини и анализи
SOFIX единствен от индексите приключи последната за седмицата сесия на червено