IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сделката между „Алтерко“ и LINK ще бъде финализирана до края на юли

Общата индикативна цена на сделката възлиза на 7 886 000 евро или 15 423 675 лв.

11:50 | 11.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Планираната дата за формално приключване на сделката между „Алтерко“ и LINK Mobility Group е 29 юли, съобщават от българската публична компания.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
В резултат на сделката „Алтерко“ ще прехвърли на LINK 100% от участието си в капитала на дъщерните си дружества „Теравойс“ ЕАД, „Тера Комюникейшънс“ АД, „Алтерпей“ ЕООД, Teracom RO SRL (Румъния) и Tera Communications DOOEL (Македония).

Очаква се след документалното оформяне на прехвърлянето придобиваните дружества да запознаят служителите с бъдещите планове за развитие на компаниите и официално да представят новия собственик на капитала LINK Mobility Group.

„С приключване на сделката „Алтерко“ АД ще се раздели с телекомуникационния си бизнес в Европа и ще насочи ресурсите си изцяло в развитието на IoT бизнеса“, посочват от технологичната компания.

„Средствата от сделката с LINK ще бъдат използвани най-вече за разширяване на дейността на Алтерко Роботикс, като имаме намерение да разпределим дивидент през тази година, но решението за това предстои да бъде взето“, каза за investor.bg преди седмица Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Алтерко“ АД.

Общата индикативна цена на сделката възлиза на 7 886 000 евро или 15 423 675 лева.

За последните дванадесет месеца акциите на „Алтерко“ АД поскъпват с 31,28% до 2,560 лв. за брой. 

На проведеното Общо събрание на акционерите на „Алтерко“ в края на юни беше взето решение 10% от печалбата за 2018 г. да бъде отнесена във фонд „Резервен“, а 90% да остане като неразпределена печалба. Пред investor.bg Димитър Димитров уточни, че се очаква да бъдат предприети стъпки за изплащане обаче на шестмесечен дивидент. 

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още