Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Няколко единични прехвърляния раздвижиха оборота на БФБ

Малко над 25% от днешния оборот беше формиран от две сделки с книжата на „Супер Боровец Пропърти Фонд“ АДСИЦ – Варна на обща стойност от 576 хил. лв.

Няколко единични прехвърляния раздвижиха оборота на БФБ

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Индексите на Българска фондова борса приключиха сесията във вторник, оцветени основно в червено, но прехвърлянията по няколко позиции успяха да раздвижат иначе замръзналия напоследък оборот.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX се понижи с 0,40% до 594,29 пункта. По-широкият показател BGBX40 отписа 0,33% до 116,36 пункта. Секторният BGREIT и във втората сесия за седмицата се отцепи от общото настроение, след като нарасна с 0,10% до 117,23 пункта. Равнопретегленият BGTR30 се придвижи в посока надолу с 0,21% до 495,90 пункта.

Оборотът на регулиран пазар достигна 2,264 млн. лв. след сключени 165 сделки с 40 емисии. Малко над 25% от днешния оборот беше формиран от две сделки с книжата на „Супер Боровец Пропърти Фонд“ АДСИЦ – Варна на обща стойност от 576 хил. лв. В други три сделки пък минаха акции на “Би Джи Ай Груп” АД за близо 398 хил. лв.  На трето място по оборот за деня се нареди „Велгарф Асет Мениджмънт“ АД с 297,9 хил. лв.

Най-голям ръст в цената на акциите си във вторник регистрира „Тексим Банк“ АД – с 3,8%. Сред най-печелившите дружества за сесията са и „Градус“ АД и „Спиди“ АД, чиито книжа поскъпнаха съответно с 1,5% и 0,5%.

Най-губещата компания в днешната търговия е „Велграф Асет Мениджмънт“ АД, след като акциите й поевтиняха с 2,2%. Книжата на „Делта кредит“ АДСИЦ понижиха цената си с 1,1%, а на „Софарма“ АД – с 0,5%.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Заради сделката с ЧЕЗ КФН проверява "Еврохолд България"