Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Основните акционери в Телелинк БС ще предложат още акции заради търсенето

Допълнителният пакет ще удовлетвори поръчките "купува", подадени до 16 ч. на 11 юни, четвъртък, съобщава компанията

Основните акционери в Телелинк БС ще предложат още акции заради търсенето

Снимка: Телелинк

Акционерите на "Телелинк Бизнес Сървисис" ще предложат допълнителен пакет акции в рамките на първия транш от продажба на ценни книжа заради големия интерес и засиленото търсене, става ясно от съобщение на компанията, публикувано чрез БФБ-София.

Още по темата
Цената е същата – фиксирана на 7,6 лева за брой. Целта на допълнителните акции е да удовлетвори поръчките „купува“ подадени в системата на Българска фондова борса до 16:00 часа на 11.06.2020 г. Четвъртък, посочва се в съобщението.

След края на търговската сесия на 11.06.2020 г., четвъртък, продаващите акционери няма да предлагат повече акции до началото на втория транш на предлагането, което вероятно ще е през септември, става ясно още от съобщението.

Компанията отбелязва, че 7% от акциите и бяха продадени в рамките на първите три дни от началото на първия транш от предлагането, което започна на 8 юни.

Акционерите Любомир Минчев, Иво Евгениев и Спас Шопов, които продават акциите, са реализирали общо 875 хил. броя с номинал 1 лев и фиксирана цена от 7,6 лева за брой.

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД

Телелинк обяви миналата година, че планира да излезе на борсата, но не като емитира нови акции, за да набере капитал, а като основните акционери продадат част от своите акции. Плановете са на борсата да бъдат предложени 30% от акциите на дружеството.

Компанията преди време каза, че цели привличането на инвеститори, както и да възнаграждава служителите си с ликвидни акции.

Наскоро Телелинк Бизнес Сървисис обяви увеличение на нетната консолидирана печалба за първото тримесечие от 11 пъти на годишна база, както и 84% ръст на консолидираните продажби.

В интервю за Investor.bg изпълнителният директор на „Телелинк“ Иван Житиянов заяви, че „COVID-19 ще е катализатор за внедряване на много IT решения“.

 

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Скъпата енергия и суровини ограничават печалбите на групата "Стара планина холд"