IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основните акционери в Телелинк БС ще предложат още акции заради търсенето

Допълнителният пакет ще удовлетвори поръчките "купува", подадени до 16 ч. на 11 юни, четвъртък, съобщава компанията

08:42 | 11.06.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Телелинк</em></p>

Снимка: Телелинк

Акционерите на "Телелинк Бизнес Сървисис" ще предложат допълнителен пакет акции в рамките на първия транш от продажба на ценни книжа заради големия интерес и засиленото търсене, става ясно от съобщение на компанията, публикувано чрез БФБ-София.

Цената е същата – фиксирана на 7,6 лева за брой. Целта на допълнителните акции е да удовлетвори поръчките „купува“ подадени в системата на Българска фондова борса до 16:00 часа на 11.06.2020 г. Четвъртък, посочва се в съобщението.

След края на търговската сесия на 11.06.2020 г., четвъртък, продаващите акционери няма да предлагат повече акции до началото на втория транш на предлагането, което вероятно ще е през септември, става ясно още от съобщението.

Компанията отбелязва, че 7% от акциите и бяха продадени в рамките на първите три дни от началото на първия транш от предлагането, което започна на 8 юни.

Акционерите Любомир Минчев, Иво Евгениев и Спас Шопов, които продават акциите, са реализирали общо 875 хил. броя с номинал 1 лев и фиксирана цена от 7,6 лева за брой.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Телелинк обяви миналата година, че планира да излезе на борсата, но не като емитира нови акции, за да набере капитал, а като основните акционери продадат част от своите акции. Плановете са на борсата да бъдат предложени 30% от акциите на дружеството.

Компанията преди време каза, че цели привличането на инвеститори, както и да възнаграждава служителите си с ликвидни акции.

Наскоро Телелинк Бизнес Сървисис обяви увеличение на нетната консолидирана печалба за първото тримесечие от 11 пъти на годишна база, както и 84% ръст на консолидираните продажби.

В интервю за Investor.bg изпълнителният директор на „Телелинк“ Иван Житиянов заяви, че „COVID-19 ще е катализатор за внедряване на много IT решения“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още