Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Продажбите на „Софарма“ растат с 10% през юли на годишна база

На извънредно общо събрание беше одобрено вливането с "Унифарм" АД

Продажбите на „Софарма“ растат с 10% през юли на годишна база

Снимка: Компанията

Продажбите на „Софрама“ АД през юли са нараснали с 10% спрямо същия месец на предходната година, съобщават от дружеството чрез сайта на Българска фондова борса.

През миналия месец фармацевтичната компания е реализирала ръст от 14% на продажбите си за износ и от 3% на вътрешния пазар на годишна база.

Софарма АД
През първите седем месеца на 2018 г. обаче приходите от продажби на продукция намаляват с 6% спрямо същия период на 2017 г., в т.ч. 5% спад на продажбите за вътрешен пазар и 6% спад на продажбите за износ.

Нетните приходи от продажби на „Софарма“ АД се свиха с 8% до малко над 99 млн. лв. през второто тримесечие на 2018 г. на неконсолидирана годишна база.

Дружеството отчете нетна печалба към 30 юни в размер на малко над 25 млн. лв., което обаче е с 24% по-малко спрямо същия период на миналата година. Разходите по икономическите елементи намаляват от 81,8 млн. лв. през второто тримесечие на миналата година до 81,2 млн. лв. през периода април-юни на 2018 г.

Приходите от продажби за европейските страни се понижават с 9% в сравнение с първо полугодие на 2017 г., основно поради намаление на приходите от продажби в Русия с 9%, Балкански страни, Украйна, Полша и Беларус, сочи докладът за дейността на „Софарма“ АД. Увеличават се продажбите за Прибалтика, Чехия и др.

Компанията от SOFIX проведе извънредно общо събрание на акционерите на 1 август, на което беше взето решение за вливане в „Софарма“ АД на „Унифарм“ АД при условията на общо правоприемство. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
„Трейс“ подписа договор със Столична община за поддръжка на улици за 16,6 млн. лв.