IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Ризърв Кепитал” АДСИЦ губи лиценза си за извършване на дейност

КФН одобри Николинка Димитрова Димитрова-Рангелова за ликвидатор

16:44 | 11.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

„Ризърв Кепитал” АДСИЦ губи лиценза си за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел за секюритизация на вземания, за което гласуваха акционерите на дружеството на 4 септември. Това става ясно от решенията от провелото се на 10 октомври заседание на Комисията за финансов надзор (КФН).

С това Комисията прекрати дейността на „Ризърв Кепитал” АДСИЦ и одобри Николинка Димитрова Димитрова-Рангелова за ликвидатор.

Регулаторът също така изпрати писмо до „Захарни заводи“ АД, гр. Горна Оряховица, с което изисква представянето на допълнителни документи във връзка със заявлението за вписване на емисия акции, от увеличението на капитала на дружеството, в регистъра, воден от КФН.

От решенията става ясно още, че „Лев инвест” АДСИЦ е получил одобрение за замяна на „Би Ел Консулт” ООД  с „Лева Груп” ЕООД като обслужващо дружество.

КФН изпрати писмо до „Българска фондова Борса - София” АД, гр. София („БФБ - София“ АД), с което изисква в едномесечен срок да отстрани констатираните несъответствия и да представи допълнителна информация във връзка с искането на БФБ-София за издаване на лиценз на пазарен оператор за организиране на многостранна система за търговия.

Допуснати са и още 8 кандидата до изпит за придобиване на право за извършване на дейност като брокер и 7 до изпит като инвестиционен консултант, които ще се проведат съответно на 25 и 26 ноември 2017 г. Списъците с всички допуснати кандидати може да намерите на страницата на Комисията.     

Свързани компании:

Ризърв кепитал АДСИЦ - София(RSCL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още