Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Ръстът в цените на суровините понижи печалбата на „Корадо-България“

Производителят на радиатори обаче отчита ръст на продажбите и производството

Ръстът в цените на суровините понижи печалбата на „Корадо-България“

Снимка: "Корадо - България"

Производителят на стоманени панелни радиатори „Корадо-България“ увеличи продажбите си през първото тримесечие на тази година с 23%, а производството си с 18%, става ясно от съобщение, разпространено чрез БФБ – София.

Ръст на реализираната продукция има при всички видове продукти - както при стоманените панелни радиатори, така и при тръбните радиатори за баня. Леко покачване се отчита и при продажбите на българския пазар.

Корадо-България АД
Значителна част от реализираната продукция се дължи на продължаващата подкрепа на компанията майка, която и през отчетния период компенсира спада в продажбите в Югоизточна Европа в резултат на пандемичната криза.

Увеличение на приходите с 27% (от 8,93 млн. лв. до 11,33 млн. лв.) и спад на печалбата преди данъчно облагане с 19% (от 1,4 млн. на 1,1 млн. лв. ) отчитат още от българското предприятие.

Намаляването на печалбата се дължи главно на драстичното поскъпване на суровините, главно на металите, в края на миналата година. Както е известно, турбуленциите в цените на суровините се отразяват с известно забавяне в цените на крайните продукти.  Бурното развитие на цените на суровините продължава и това ще влияе и в бъдеще на производствените предприятия, се посочва в съобщението.

На 19 май ще се проведе общо събрание на акционерите на „Корадо- България“. Предложението за разпределение на печалбата, направено от ръководството, е същото като предходната година - общо 0,29 лв. за акция, от които 0,1 лв. вече платени.

От началото на годината акциите на „Корадо-България“  поскъпват с 9,3 млн. лв. при пазарна капитализация от 92,839 млн. лв. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX с 3,18% седмично повишение до 619 пункта