Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Седмицата на БФБ започва колебливо

Оборотът остана слаб, а основният индекс почти не записа промяна

Седмицата на БФБ започва колебливо

Снимка: Олег Попов, архив, Investor Media Group

Седмицата започва колебливо за Българската фондова борса (БФБ – София), като SOFIX остана почти без промяна, макар и затваряйки на червена територия.

Основният индекс SOFIX затвори на 519,88 пункта след спад от 0,01%. По-широкият BGBX40 нарасна с 0,29% до 117,81 пункта. Секторният BGREIT записа спад от 0,22% до 145,35 пункта, а BGTR30 прибави 0,30% към стойността си до 563,84 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 970,8 хил. лв. след 301 сделки с 46 емисии. От този обем 402,6 хил. е оборотът от търговията с акции от SOFIX. Като днес бяха сключени 143 сделки с 14 от най-ликвидните дружества.

Търговията приключи положително за шест от тях, а за други шест дружества донесе спад в цента. С най-много поскъпнаха акциите на „Доверие Обединен Холдинг“ АД с ръст от 2,77%, а с най-много поевтиняха акциите на ТБ „Първа Инвестиционна Банка“ (-3,10%).

„Доверие Обединен Холдинг“ записа и най-голям оборот за деня със 131,7 хил. лв. , следван от „Еврохолд България“ АД със 111,6 хил. лв. и „Алтерко“ с 44,7 хил. лв.

Днес „Еврохолд" съобщи, че е възложила на J.P. Morgan AG да организира дълговото финансиране на сделката с „ЧЕЗ Груп“. „Радваме се, че ангажираме една от най-големите и опитни институции в света във финансирането на такива сложни сделки, особено в енергийния сектор. Това е още една стъпка напред към финализиране на придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп в България до края на първата половина на тази година”, коментира Васил Стефанов, ръководител „Сливания и придобивания" в „Еврохолд“.

Най-печелившата компания извън състава на SOFIX е „Илевън Кепитъл“ с ръст от 8,7%, а най-губещата е „Фазерлес“ АД със спад от 5,3%.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
„Градус“ е закупило стоки за 26,6 млн. лв. от фирмата на Илчовски през 2017 г.