IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдиците на КТБ събраха над 36 млн. лв. през третото тримесечие

Росен Ангелчев и Лазар Илиев публикуваха тримесечен отчет за текущия етап на производство по несъстоятелност на банката в стила на седмичните им доклади

11:03 | 14.10.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

През третото тримесечие синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) са събрали 36 202 758,71 лв. в резултат на предприети правни действия по събиране на вземанията на изпадналия в несъстоятелност кредитор. Това става ясно от тримесечното уведомление на Росен Ангелчев и Лазар Илиев за текущия етап на производство по несъстоятелност на банката към 30 септември 2015 г., публикувано чрез БФБ-София.

През юли синдиците и техният екип върнаха 490 267,65 лв. През август по сметките на КТБ постъпиха още 8 311 978,15 лв., докато през септември общата сума е 27 890 780,56 лв. От началото на октомври пък са събрани над 2 млн. лв.

Периодът юли-септември се характеризира с публикуването на списъка с предявените към банката вземания, работата на международната компания Alix Partners, която през юни бе наета да извърши действия по проследяване и връщане на активи на КТБ, обявените и неуспешни търгове за продажба на 15% от капитала на „Техномаркет България“, сключеният договор за оценка на активите на банката и други.

Тримесечният отчет за текущия етап на производство по несъстоятелност на КТБ е съставен в стила на седмичните отчети на Илиев и Ангелчев, които се публикуват на сайта на ФГВБ – в хронологичен ред, като е съблюдавано спазването на търговската и банковата тайна.

Поради тази причина в дългия 54 страници документ всички данни, отнасящи се до физическите и юридическите лица, са заличени. Не са обобщени както броят на образуваните от Ангелчев и Илиев и техния екип изпълнителни производства спрямо дружества длъжници, заведените съдебни дела, оспорените прихващания, така и наложените запори и доброволните изпълнения, например.

Няма обобщена информация и за това прихващания за какъв обем, например, се атакуват. От тримесечния отчет се разбира, че синдиците са развалили редица договори за наем и услуги, но не се посочва евентуалният финансов ефект от тези мерки.

Скрита е дори информацията за броя на кредитите, върху които Alix Partners работи, въпреки че това се посочваше в първите седмични отчети на компанията до синдиците на КТБ. В крайна сметка и дружеството е готово със свой проект на доклад за дейността си, който Ангелчев и Илиев анализират от началото на октомври.

Всичко, свързано с КТБ, четете тук

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 36 rate down comment 8
nixon72
преди 8 години
Ами браво, герои направо... при тази скорост, ще се необходими само 100 тримесечия за връщане на потрошените пари. Само че от тези събирания ще трябва да се приспаднат стотиците милиони, за които държавата ще бъде съдена от оманците, облигационерите и т.н. - и не на последно място, от фирмите, които в момента са подложени на юридическа порнография и спрямо които се правят насилствени опити - активно асистирани от "Съда", разбира се - за присвояване на активите им с основна цел още по-голямо облагодетелстване на Свинкята и неговите приятели. Амин!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 33 rate down comment 8
Mammita
преди 8 години
Ами то се вижда от това колко са стрували реално активите и обезпеченията на КТБ. Василев колкото и да се напъва да си ги преоценява на десетки милиарди пак не може да излъже и заблуди хората. Борсата е добър индикатор за стойността на нещо. Ти можеш да си мислиш, че струва 10 млрд. лв, но след като самите купувачи са готови да платят не повече от 1 млрд., значи това е реалната му цена. Малко простичък, но аналогичен пример мога да дам с мой познат, който си купи апартамент за 50 хил. евро и му направи ремонт, за едно с много луксозно обзавеждане за още 50 хил. евро. След 7 години реши, че иска да се премести в друг квартал и искаше да продава апартамента за 100 хил. евро, за да си вземе обратно парите, които е дал. Е, а познайте при средна цена на имотите в този район от 40-50 хил. евро, дали изобщо някой му се обажда за огледи. Така че колкото и да наливаш и преоценяваш едни активи, като няма кой да ти даде счетоводната им стойност, значи те не струват толкова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 34 rate down comment 10
marto76
преди 8 години
Браво на синдиците, но докога българската държава и прокуратурата ще се правят, че Цветан Василев не съществува? Всеки ден свобода за него, означава още похарчени пари от ограбените депозити на хиляди вложители в КТБ! Крайно време е да видим фараон Цецо Василев в затвора!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още