Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

След одита дивидентът на ФНИБ АДСИЦ скочи до 9,96 ст. на акция

Предварителният отчет предвиждаше едва по 9,91 ст. за дивидент на акция

След одита дивидентът на ФНИБ АДСИЦ скочи до 9,96 ст. на акция

Офис сграда Камбаните Снимка: brefbg.com

Одитът увеличи дивидента на "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ  с 0,5% до 9,96 ст. на акция за 2018 г., става ясно от отчета на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg. Сумата от 3,451 млн. лв. вече е провизирана в отчета на дружеството, като представлява 90% от печалбата за разпределяне за 2018 г. 

Още по темата

Окончателният размер на дивидента ще бъде гласуван от акционерите. Не може да се очаква обаче той да е по-висок от минималния по закон, защото дружеството планира да тегли кредити за дострояването на офис сградата си в София Тех Парк в гр. София.

Обявеният минимален размер на дивидента е малко по-висок от този от предварителния отчет, който предвиждаше 9,91 лв. брутен дивидент за ценна книга.

Към 31 декември 2018 г. ФНИБ АДСИЦ има парични средства за 30,9 млн. лв., като освен за дивидент в размер на 3,45 млн. лв., е предвидено те да се инвестират и в ранните етапи от строителството на сградата в София тех парк.

Приходите от продажби на услуги на ФНИБ АДСИЦ през 2018 г. възлизат на 6,76 млн. лв. при ръст от 9,4% на годишна база. Това са основно приходи от наем на офис сградите в Бизнес Парк София, Камбаните София и от отдаването на два магазина на веригата "Мосю Бриколаж" (във Варна и на бул. Цариградско шосе в София).

През 2018 г. ФНИБ АДСИЦ издаде 14,5 млн. лв. нови акции при емисионна стойност от 1,9 лв. на акция или общо 27,55 млн. лв. Планира се и привличането на заемен капитал за довършването на сградата, строителството на която се оценява на 33 млн. евро.

Акциите на "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ поскъпват с 4,95% за последните 12 месеца до 1,91 лв. за ценна книга и 66,2 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,0341072 лв. на ценна книга. Дивидентът за 2017 г. беше по-нисък, защото имаше загуба заради продажбата на парцели в столичния квартал Младост 4 на цени под тези на придобиването им.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава акции в капитала на ФНИБ АДСИЦ.
 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
4
 
1
преди 2 години
"Скочи!".. с 0,5% !?Абе нали уж сме 2-ри Април вече!?

Още от Новини и анализи
Печелившият петък не успя да заличи спадовете на БФБ за седмицата