Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

“Трейс Груп Холд” с промени в ръководството си

От дружеството не посочват мотиви за промяната в управлението си

“Трейс Груп Холд” с промени в ръководството си

Десислава Любенова. Снимка: Трейс Груп Холд

Пътностроителната компания „Трейс Груп Холд“ АД направи известни промени в ръководоството си, заменяйки Мирослав Манолев като член на управителния съвет и изпълнителен директор на компанията. На негово място в управителния съвет е избрана Десислава Любенова.

Така управителният съвет на „Трейс Груп Холд“ АД, считано от вчера, е в състав Десислава Любенова – председател, Боян Делчев – зам. председател и изпълнителен директор, и Росица Динева – член, съобщават от пътностроителното дружество. 

Още по темата

От компанията не посочват мотиви за промяната в управлението си.

Припомняме, че „Трейс Груп Холд“ АД бе замесена в редица скандали тази година, единият от тях е катастрофата край Своге, при който загинаха 20 души. През май стана ясно, че в Чехия има съдебен иск срещу компанията за близо 10 млн. лв. по повод строежа на летището „Рузине“. Тогава цената на акциите падна от 4,2 лв. до 3,9 лв. за акция в рамките на няколко дни.

Десислава Любенова е изпълнителен директор и на фондация „Трейс за хората“. Притежава магистърски степени по “Икономика и управление на човешките ресурси“, „Теория и методика на масовата информация“ към УНСС, както и по “Обществено здраве и здравен мениджмънт“ от МУ. Доктор е по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията към МУ.

Професионалната ѝ кариера започва през 1991 г. като консултант, съдружник и управител на една от първите консултантски фирми в България. Учредител и изпълнителен директор е на един от първите регистрирани приватизационни фондове в България, преобразуван по-късно в инвестиционно дружество.

От 1996 до 2006 г. е изпълнителен директор на най-голямото за времето си инфраструктурно дружество - холдингова структура с 12 дружества в актива си „Холдингово дружество Пътища” АД.  Била е член на СД на редица дружества от пътностроителния бранш и промишлеността като “Мостстройинженеринг” ЕАД – София, „Пътностроителна техника” АД – София, „Бургаспътстрой” АД – Бургас, „Трейс-София“ АД и др.

Десислава Любенова е носител на наградата „Млад мениджър” за 2001 г. на фондация „Еврика”.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 4 месеца
За еди се води статията, за друг ни давате информация, аз ли нещо не ги схващам нещата?

Още от Новини и анализи
SOFIX нарасна с малко под 1% за седмицата