IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с акции на „Грийн Таун Проджектс“ на БФБ тръгва следващата седмица

Емисията на дружеството е в размер на 4 059 000 лв., разпределени в същия брой акции с номинална стойност от 1 лев

17:15 | 06.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Българска фондова борса допусна до търговия на Основен пазар, Сегмент акции „Standard”, емисията на „Грийн Таун Проджектс“ АД, съобщават от борсовия оператор на сайта си.

Емисията на дружеството е в размер на 4 059 000 лв., разпределени в същия брой акции с номинална стойност от 1 лев. Датата за въвеждане на търговия е 12 август 2019 г.

Във връзка с разпоредбата на чл. 42, ал. 1 от Част III Правила за допускане до търговия, емисията се поставя под наблюдение за срок от 3 (три) месеца.

Записаната емисията на „Грийн Таун Проджектс“ всъщност е малко над минималния праг от 4 млн. лв., при който предлагането се счита за успешно. За сравнение, пълният размер беше за 8 млн. лв.

До 70% от набраните средства вследствие на публичното предлагане ще бъдат инвестирани в придобиване/изграждане и управление на домове за стари хора (затворени комплекси), както и придобиване на участия в компании, които инвестират в такъв тип недвижими имоти; придобиване/строителство на градски апартаменти/комплекси за чуждестранни работници на мултинационални компании, както и придобиване на участия в компании, които инвестират в такъв тип недвижими имоти; придобиване/строителство и управление на жилищни комплекси от затворен тип за западни и източни европейски пенсионери, с цел отдаване под наем, управление, преустройство и/или последваща препродажба, както и придобиване на участия в компании, които инвестират в такъв тип недвижими имоти и за придобиване на участия в компании, които развиват дейност в предоставяне на услуги, свързани с недвижимите имоти, а именно архитектурни, инженерни и надзорни дейности, строително монтажни работи, агентски и брокерски услуги по покупко-продажба на недвижими имоти и др.

“Грийн Таун Проджектс” планира временно свободните парични средства на дружеството да бъдат влагани в депозити и/или инструменти на паричния пазар - краткосрочни държавни ценни книжа с падеж до 12 месеца, дългови ценни книжа със срок до падежа до 12 месеца, и/или договорни фондове на паричния пазар с цел получаване на доходност и от тях. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още