Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Варшавската борса листна Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ

Първата родна емисия на полския капиталов пазар очаква котировка през идната седмица

Съветът на директорите на Варшавската фондова борса е допуснал до търговия акциите на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ в размер на 4 823 627 броя, се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез БФБ.

Емисията ще се търгува на алтернативната система за търговия NewConnect, организирана от Варшавската борса, като се очаква датата на първа котировка на акциите да бъде в периода 9-13 август.

Така Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт се превръща в първата българска компания, чиито акции ще се търгуват на полския капиталов пазар.

Още по темата

Проспектът на дружеството е регистриран в Комисията за финансов наздор на Полша, а от началото на настоящата седмица то разкрива всякаква публична информация, свързана с дейността му, и пред Варшавската фондова борса и полските инвеститори на електронен адрес: www.newconnect.pl.

Маркет-мейкър на емисията е Copernicus Securities Spółka Akcyjna - инвестиционен посредник, лицензиран от полската комисия за финансов надзор, а правен консултант във връзка с допускането до търговия е била Łuczyński i Wspólnicy Sp.k.

Интеркапитал е в процес на привличане на капитал на родната борса, като сумата може да достигне 53,4 млн. лв. при заплащане на всички заявени права за участие в увеличението на капитала.

В петък облигационерите на дружеството ще гласуват за разсрочване с 36 месеца на емисията облигации на стойност 5 млн. евро, като се предвижда лихвата да бъде увеличена от 9% на 9,5% годишно.

Последната сделка с акциите на компанията на БФБ е от 30 юли на цена 3,01 лв., което представлява повишение от 0,7% от началото на годината и спад от 14% за последната година, а пазарната й капитализация е в размер на 14,5 млн. лв.

Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Във Франкфурт и Лондон бяха записани 2,4 млн. дяла от Expat SOFIX ETF