Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Зелено начало на седмицата за индексите на БФБ

Близо 54% от днешния оборот дойде от девет сделки с книжата на „Софарма имоти“ АДСИЦ на обща стойност от 129,17 хил. лв.

Зелено начало на седмицата за индексите на БФБ

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Индексите на Българска фондова борса приключиха днешната сесия на зелена територия, но оборотът продължава да не показва кой знае колко голяма активност.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX се повиши с 0,85% до 581,37 пункта. По-широкият показател BGBX40 се придвижа в посока нагоре с 0,45% до 115,52 пункта. Секторният BGREIT финишира на плюс с 0,51% до 123,12 пункта. Равнопретегленият BGTR30 прибави 0,37% към стойността си до 504,80 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 241,1 хил. лв. след сключени 116 сделки с 41 емисии. Близо 54% от днешния оборот дойде от девет сделки с книжата на „Софарма имоти“ АДСИЦ на обща стойност от 129,17 хил. лв. По-рано днес стана ясно, че Съветът на директорите на дружеството е взел решение за ново увеличение на капитала.

Най-печелившата компания в понеделник е „Топливо“ АД, чиито акции поскъпнаха с 16,7%. На второ и трето място по ръст за деня се наредиха „Градус“ АД и „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ с по 2%. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Две сделки с акции на „Кепитъл Консепт Лимитед“ формираха 89% от оборота на БФБ