Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Софарма имоти“ взе решение за ново увеличение на капитала

Годишното общо събрание на „Софарма имоти“ АДСИЦ е насрочено за утре, като на него се очаква да бъде гласуван дивидент на акционерите от 0,268 лв. на а

„Софарма имоти“ взе решение за ново увеличение на капитала

Снимка: „Софарма имоти“ АДСИЦ

 

Съветът на директорите на „Софарма имоти“ АДСИЦ е взел решение за увеличаване на капитала на дружеството от 20 953 944 лв., разпределени в същия брой акции с номинална стойност от 1лев, до 21 415 944 лв. чрез издаване на нови 462 хил. броя безналични акции с право на един глас и номинална стойност от 1лев и емисионна стойност от 6,50 лв. на акция. Това става ясно от информация, подадена от дружеството към Българска фондова борса. Мениджмънтът на компанията е взел решението в последния работен ден на миналата седмица.

Софарма имоти АДСИЦ
Капиталът на „Софарма имоти“ ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 231 хил. акции с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 6,50 лв. всяка една, като в този случай капиталът на дружеството ще бъде увеличен само със стойността на записаните акции. Не е възможно отклонение над горната граница на заявения за набиране капитал.

Тъй като решението за увеличението на капитала се взема от управителния орган, право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след датата на публикуването на съобщението за публично предлагане.

Срещу всяка съществуваща към края на посочения срок акция се издава едно право. 45,355 права дават възможност за записване на 1 нова акция. След издаването на правата всяко лице може да придобие права в периода за тяхното прехвърляне/търговия и при провеждането на явния аукцион.

Всеки упражнени 45,355 права дават възможност за записване една нова акция по емисионна стойност 6,50 лева всяка, като при получаване на число, което не е цяло, се закръгля към по-малкото цяло число. Всяко лице може да запише такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, разделен на 45,355.

В края на септември миналата година в Търговския регистър беше вписано предишното увеличение на капитала на „Софарма имоти“ АДСИЦ. И тогава акционерното дружество със специална инвестиционна цел увеличи капитала си съгласно решение на Съвета на директорите. Капиталът беше увеличен от 20 103 965 лв. до 20 953 944 лв. чрез издаване на нови 850 000 броя безналични акции, с право на един глас и номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 6,50 лева за акция.

Годишното общо събрание на „Софарма имоти“ АДСИЦ е насрочено за утре (11 юни), като на него се очаква да бъде гласуван дивидент на акционерите от 0,268 лв. на акция.

За последните дванадесет месеца акциите на дружеството са поевтинели с 1,53% до 6,450 лв. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Предстоящата сделка за ЧЕЗ продължава да вълнува участниците на БФБ