Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Близо 350 хил. лв. са дадени за ремонти във варненските детски градини и училища

По-голяма част от ремонтите се извършват през юли и август заради действащия учебен процес до 30 юни

В детските градини и училища във Варна са извършени ремонти на обща стойност 349 075 лв. от началото на годината до 30 юни, заявява директорът на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в местната администрация Лилия Христова, цитиран от „Фокус“.

32 145 лв. от средствата са разходвани за ремонти в детските градини, предимно за частична подмяна на ВиК инсталации и частично измазване на помещение при възникнали течове, информира тя.

Още по темата

В училищата през този период са направени ремонти на стойност 316 930 лв. През учебния период е извършено авансово плащане на 111 015 лв. за смяна на предназначение,реконструкция и покрив на общинска сграда, предоставена на Руското училище, става ясно още от думите ѝ.

Извършено е и авансово плащане на сумата оза смяна на дограма в ОУ „Антон Страшимиров” и ПГИ „Д-р Иван Богоров”. Частични ремонти на ВиК и отоплителни инсталации, както и измазване на помещения при възникване на течове са извършени и в други сгради.

Тъй като до 30 юни е протичал учебен процес, по-голямата част от ремонтите са планирани и се извършват през месеците юли и август, пояснява още Христова.

По статията работиха: Теодора Георгиева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Николина Ангелкова: Трябват по-строги санкции за неохраняемите плажове