IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проектът за заустване на отпадъчни води край Равда трябва да приключи през май

Морето трябва да е чисто в началото на туристическия сезон, заяви Ивелина Василева

14:47 | 24.01.15 г.
Проектът за заустване на отпадъчни води край Равда трябва да приключи през май

През май в Равда трябва да е приключила работата по проекта за дълбоководно заустване на пречистените отпадъчни води. Това каза пред журналисти министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, която провери работата по пречиствателната станция и дълбоководното заустване в общината, съобщи „Фокус“. 

Василева посети площадката на пречиствателната станция в Равда, където се работи по разширение и модернизация на станцията, която да събира и пречиства отпадъчните води на град Несебър, курортите ,,Слънчев бряг” и „Св. Влас“, Кошарица и Равда, както и селищата Каблешково, Ахелой и Тънково. Проектът е на стойност 95,8 млн. лв. и се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“.

Министърът припомни, че проектът е бил забавен при подготовката на проектната документация заради тръжните процедури и заради проблемите с програма „Околна среда” през миналата година.

"Надявам се, че всичко ще бъде компенсирано. За хода на строителните дейности имам уверението, че до старта на строителния сезон изцяло ще бъде завършено дълбоководното заустване. Очаквам от изпълнителите да се справят още през май", каза Василева.

Дълбоководното заустване ще отвежда пречистените от станцията води на 2,5 км навътре в морето. Работи се активно и до началото на туристическия сезон всичко трябва да е приключило.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още