Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Търси се концесионер за централния плаж в Обзор

„Сискор“ ЕООД взема на концесия „Черноморец-юг“ за 20 години

Търси се концесионер за централния плаж в Обзор

Снимка: Архив Ройтерс

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж Обзор - централен“, община Несебър, област Бургас. Целта е да се обезопаси морският плаж и да се предоставят услуги от обществен интерес за срока на концесията, като предложението е тя да е 20 години, в които ще се направят инвестиции за дългосрочно развитие на морския плаж.

Още по темата

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), съобщи правителственият пресцентър.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 128,123 млн. лева без ДДС. С настоящото решение се цели да се обезпечи морски плаж „Обзор - централен“, община Несебър, област Бургас, със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Кабинетът определи „Сискор“ ЕООД за концесионер на морски плаж Черноморец-юг“, община Созопол, област Бургас. Той е определен след открита процедура, като министърът на туризма трябва да сключи договор за концесия с него до един месец.

Концесионерът се задължава за срока на договора от 20 години да предоставя цена за 1 брой чадър в размер до 8 лв. с ДДС и цена за 1 брой шезлонг в размер до 8 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 11,60 на сто без ДДС.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 136,018 хил. лева без ДДС.

Предложеният от концесионера размер от 216,216 хил. лв. с включен ДДС е за инвестиции в спортно-развлекателни дейности на морския плаж за целия срок на концесията. 

 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
4
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Е, ако толова пък няма хора, ще дам едни 100 кинта да си сложа караваната на първа линия.
0
 
5
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 128,123 млн. лева без ДДС."
Дали не е грешка инвесторе? Тия милиони за нищо ги нямата бе.

Още от Новини от Черноморието
Правителството открива процедура за концесия на плаж „Кабакум - Север 2"