Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Китайци първият наемател в бъдещия нов Световен търговски център в Ню Йорк

Beijing Vantone Industrial Company ще наеме пет етажа от 102-етажния небостъргач, който се изгражда на мястото на съборените кули

След тригодишни преговори китайска компания за имоти постигна споразумение да подпише договор за наем на офис площи в 102-етажния небостъргач, който се изгражда на мястото на съборения при терористичните атаки на 11 септември 2001 г. Световен търговски център в Ню Йорк, съобщи New York Times.

Така Beijing Vantone Industrial Company става първият бизнес наемател на площи в бъдещия нов Световен търговски център.

Компанията е постигнала споразумение за 23-годишен наем на пет етажа от 64-ти до 69-ти етаж в офис сградата, която ще се нарича 1 World Trade Center. Сградата на стойност 3,1 млрд. долара, първоначално наричана Freedom Tower, трябва да бъде завършена през 2013 г.

Vantone планира да създаде културен и бизнес център за китайските компании в САЩ и американските в Китай.

Очаква се правителството също да подпише договор за наем тази година в същата сграда. Щатът, градската управа и Port Authority of New York and New Jersey (агенцията, отговаряща за транспортната инфраструктура в Ню Йорк и Ню Джърси, която е собственик на терена и небостъргача) също са заявили намерения да заемат площи в общо четирите офис кули, които се планира да бъдат построени на мястото.

Предвид състоянието на икономиката обаче перспективите пред привличането на други частни наематели за планираните общо над 9 млн. кв. фута (над 830 хил. кв. м) офиси остават мрачни, коментират брокери, цитирани от изданието.

Още по темата: Новини

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини
Природни рецепти за комфорт, ефективност и дълготрайност