IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес активността в промишлеността в Германия се оттласна от 18-месечното дъно

Растежът на активността в еврозоната остава ограничен заради несигурност около икономическите перспективи

12:46 | 01.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бизнес активността в промишлеността в Германия през юли нарасна след достигнатото 18-месечно дъно месец по-рано, но данните са малко по-слаби спрямо предварителното четене, съобщава tradingeconomics.com.

Индексът на мениджърите по поръчките в сектора на промишлеността (PMI) достигна 56,9 пункта през юли, като според предварителните данни се очакваха 57,3 пункта. За сравнение, през юни бяха отчетени стойности от 55,9 пункта.

Ръстът на производството и бизнес климатът достигат тримесечен връх, а новите поръчки се увеличават с по-бързи темпове. В същото време се наблюдава, че новият бизнес от чужбина бележи най-големия си ръст от април насам.

PMI индекс за сектора на промишлеността в Германия

От проучването на агенция Markit става ясно още, че заетостта в сектора на промишлеността продължава да се увеличава. Покупателната активност също расте със стабилен темп.

Данните за еврозоната за индекса на мениджърите по поръчките в сектора на промишлеността бяха потвърдени на ниво от 55,1 пункта за юли, като растежът е ограничен заради притесненията, свързани с търговията, митата, покачващите се цени и общата несигурност по отношение на икономическите перспективи.

PMI индекс за сектора на промишлеността в еврозоната

Данните за ръста на производството са вторите най-слаби от ноември 2016 г. В същото време увеличението при новите поръчки остава без промяна на 22-месечно дъно поради отслабването при износа. За сравнение, новите поръчки за износ са с най-слабото си нарастване от август 2016 г.

Междувременно темпът на създаване на работни места в еврозоната в сектора на промишлеността остава стабилен, а оптимизмът се повишава след отчетеното 31-месечно дъно през юни. Инфлацията при производствените разходи се забавя леко. Ръстът в промишлеността се ускорява в Германия, Австрия и Франция, остава непроменено в Гърция и се забавя в Холандия, Ирландия, Испания и Италия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още