IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британската икономика се е разширила с 0,8% през третото тримесечие

Британският институт за икономически и социални изследвания не очаква БВП да достигне предкризисното си ниво преди 2015 г.

15:26 | 10.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Британската икономика се е разширила с 0,8% през третото тримесечие

Икономическият растеж във Великобритания се е ускорил до 0,8% през периода юли-септември, сочи предварителна оценка на британския Национален институт за икономически и социални изследвания, публикувана днес и цитирана от ИТАР-ТАСС.

През второто тримесечие британската икономика се разшири с 0,7%.

Основната заслуга за благоприятния резултат анализаторите на института отдават на индустриалното производство в страната. Според тях въпреки свиването му през август с 1,1% на месечна база и на промишленото производство с 1,2%, положението в този сектор на икономиката се подобрява.

Същевременно в оценката се подчертава, че брутният вътрешен продукт на страната в момента е с 2,5% под върха, достигнат преди началото на финансовата криза от 2008 г. „Очакваме този показател да достигне предишното си ниво не по-рано от 2015 г.“, подчертават те.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още