Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Фед разширява кредитната си програма в битката срещу коронакризата

Според новия план вече не само финансовите институции могат да се запасят със свежи пари, но и от така наречените Broker-Dealer

Фед разширява кредитната си програма в битката срещу коронакризата

Снимка: Bloomberg

Федералният резерв на САЩ разширява фронта на битката си с икономическите последици от пандемията на коронавируса. В четвъртък централната банка на САЩ обяви, че ще разшири достъпа до своите програми за заеми.

Според новия план вече не само финансовите институции могат да се запасят със свежи пари, но и от така наречените Broker-Dealer, които купуват или продават ценни книжа или за своя сметка или за сметка на клиенти. Това би могло да помогне за достигане до компании, които иначе нямаха достъп до нужните им заеми.

Още по темата

С цел бързото стартиране и функциониране на кредитните програми „Term Asset-Backed Securities Loan Facility“ (TALF) (която има за цел отпускане на средства срещу обезпечение от ценни книжа, зад които стоят различни видове активи), „Commercial Paper Funding Facility“ (CPFF) и „Secondary Market Corporate Credit Facility“ (SMCCF), участието беше ограничено първоначално до финансови институции, които се занимават редовно с централната банка, така наречените първични търговци.

Досега обаче инструментите не са били използвани толкова, колкото се е очаквало, тъй като първоначално разклатените от пандемията финансови пазари отново се стабилизират.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Лагард открехва вратата за по-гъвкав подход към инфлационната цел