IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония с ново доказателство, че темпът на растеж ще се забави

Индексът на съвпадащите икономически индикатори през януари е спаднал с най-бързия си темп от 2011 г. насам

11:58 | 07.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японският индекс на съвпадащите икономически индикатори е спаднал през януари с най-бърз темп от опустошителното земетресение и ядреното бедствие през март 2011 г. поради слабите доставки на автомобили и части за смартфони, съобщи Ройтерс.

Коефициентът на съвпадение, който включва промишленото производство, доставките на дълготрайни потребителски стоки и работното време, е 114,0 пункта през януари, с 5,7 пункта по-малко спрямо предходния месец, показват официалните данни.

Индексът на водещите икономически показатели се е понижил с 1,8 пункта през януари до 104,8 пункта за втора поредна година поради нарастване на запасите от промишлени стоки и спад в новите работни места за търсещите работа, които не са завършили университет.

Японската икономика нараства в продължение на осем последователни тримесечия - най-дългото разширяване след 80-те години, но водещият индекс показва, че темпът на растеж ще се забави в бъдеще.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още