IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономиката на Франция с минимален ръст през последното тримесечие

Според прочуване на националната банка брутният вътрешен продукт се е покачил с 0,1% спрямо предходното

11:37 | 12.01.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френската икономика отбелязва малък ръст през последното тримесечие на 2014 г. Това показа проучване за доверието на бизнеса на Френската национална банка, цитирано от The Wall Street Journal.

Брутният вътрешен продукт (БВП) на страната се е увеличил с 0,1% през четвъртото тримесечие спрямо третото, показват данните на централната банка. Прогнозата за БВП от проучването от декември остава непроменена спрямо тази от ноември.

Ежемесечното проучване за доверието на бизнеса показва, че настроението се влошава през декември. Индексът за настроенията при производството спадна още повече под дългосрочната средна стойност от 100 пункта до 96 пункта през декември, спрямо 97 пункта през ноември. При услугите стойността достигна 91 пункта спрямо 93 пункта през ноември.

Последният опит за вдигане на икономиката от стагнацията и за създаване на повече работни места бе обявен по-рано през декември. Френският министър-председател Манюел Валс и министърът на икономиката Еманюел Макрон очертаха планове, които включват увеличаване на броя на предприятията, извършващи дейност в неделя, както и отварянето на регулираните сектори за конкуренцията.

Официалните прогнози на правителството показват, че икономиката ще отчете растеж от едва 0,4% през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
misanthrope
преди 9 години
Ще има и по-голям. Сега една национална програма за борба с тероризма, удвояване на бюджетите на полицията и армията, засилване на граничен контрол и на летищата, нова техника. нови хора.... Могат да използват трагедията ( не че е хубаво, опазил Бог) и за да си позадвижат икономиката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още