IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Акцентът е заседанието на Европейската централна банка в четвъртък

09:29 | 18.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Въпреки летния сезон има предостатъчно събития, включително заседания на централни банки и макроикономически данни, които имат потенциал да повлияят на пазарите през следващите дни. Инвеститорите ще следят с интерес заседанието на Европейската централна банка в четвъртък, както и редица корпоративни отчети в САЩ.

В понеделник, 18 юли, потенциал да раздвижат пазарите имат основно няколко отчета на компании в САЩ, а именно на Bank Of America и технологичните гиганти Netflix и Yahoo!

Във вторник, 19 юли, заседание има централната банка на Турция, като мнозина анализатори допускат пето поредно понижение на лихвата по овърнайт кредитите. На предишната среща тя беше понижена с 50 базисни пункта до 9%. Лихвите по овърнайт депозитите и по едноседмичните репо сделки останаха непроменени на нива от съответно 7,25% и 7,5%. Новият управител на регулатора Мурат Четинкая даде заявка, че топ приоритет е овладяването на инфлацията, която в момента е малко на 7% при целево ниво 5 на сто. Освен това той се стреми към опростяване на паричната политика и с понижение на лихвата по овърнайт кредитите се стеснява диапазонът между основните лихвените проценти.

Велкобритания ще публикува данни за изменението на потребителските и производствените цени през юни.

Германският Център за европейски икономически изследвания (ZEW) ще публикува индекса си за инвеститорското доверие. 

САЩ ще публикува данни за началното жилищно строителство.

Ще има корпоративни отчети на Goldman Sachs, Johnson & Johnson, Microsoft.

В сряда, 20 юли, британските власти ще публикуват данни за безработицата и ръста на възнагражденията.

Администрацията за енергийна информация в САЩ публикува редовния си седмичен доклад за петролните резерви през миналата седмица.

Инвестиционната банка Morgan Stanley ще публикува отчета си за второто тримесечие.

В четвъртък, 21 юли, ще се състои първото заседание на Европейската централна банка след референдума във Великобритания. Очаква се банката да се въздържи от действия, както направи и регулаторът в Лондон през миналата седмица. Инвеститорите ще следят реториката в изявлението и пресконференцията на Марио Драги.

Велкобритания ще публикува данни за продажбите на дребно.

Отчета си ще публикува Amazon.

В петък, 22 юли, частната компания Markit ще публикува предварителни данни за бизнес активността в еврозоната за юли. Отделни данни ще има за Германия и Франция, като индекси на мениджърите по поръчките (PMI) ще има за секторите на производството и услугите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още