Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Morgan Stanley прогнозира паритет между еврото и британския паунд през 2018 г.

Според банката единната валута ще поскъпне до 1,25 долара следващата година

Morgan Stanley прогнозира паритет между еврото и британския паунд през 2018 г.

Снимка: Архив Ройтерс

Американската инвестиционна банка Morgan Stanley повиши прогнозите си за курса на еврото, съобщи Ройтерс. Според банката единната валута ще поскъпне до 1,25 долара следващата година и за пръв път в 18-годишната си история ще достигне паритет спрямо британския паунд.

Още по темата

Еврото поскъпна с над 12% спрямо долара от началото на година. Неотдавна единната валута достигна 1,18 долара, което е най-високата стойност от две години и половина. Единната валута поскъпна, тъй като инвеститорите виждат подобрени условия в икономиката на еврозоната. Освен това се очаква Европейската централна банка (ЕЦБ) да сви мащабната си програма за изкупуване на облигации.

Същевременно еврото извлича полза от слабостта на долара. Щатската валута отслабна, тъй като пазарите анализират перспективите пред инфлацията и съответно за повишение на лихвите от страна на Федералния резерв на САЩ.

Към 14:20 часа българско време едно евро се обменя за 1,1764 долара.

Курсът на единната валута спрямо паунда е 0,9065 паунда за евро.

Графики: Investing.com

Morgan Stanley понижи прогнозите си за мексиканското песо до 20 долара за песо през третото тримесечие на следващата година. Според банката валутата ще бъде обект на натиск преди изборите в Мексико.

По статията работиха: Радина Колева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Коментари (1)

3
 
21
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Прогнозите на финансовите играчи на пазара приличат на тези на баба Ванга - никога не са ясни и винаги засягат някой друг.....Миналата година по това време прогнозираха паритет на еврото и долара, подобно същи Туриста и Люсиен, че дори и още по-голям спад на еврото до нивата от 2000 година....
Имам чувството, че тея "прогнози" се дават за баламурниците - досущ като софийските брокери на имоти, които предвиждат сигурен апартаментен апокалипсис, в който в средата на 2018 в София се е продала последната налична панелка в Левски Г на цена от 60 000 евро на квадрат...
Имаше един американцки виц - на беньзиностанция на края на града седи надпис "Последен шанс да купите бензин по 3$/галон"
Веднага след това, навсякъде извън града се оказва, че бензинът се продава за 2$/галон....
:)

Още от Новини
Какво ще движи пазарите през седмицата?