IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq ще предостави платформа на водещата японска борса за деривати

Сделката е от голямо значение за Osaka Exchange и е стъпка напред към интернационализацията на японските финансови пазари

11:40 | 19.01.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Nasdaq ще предостави платформа на водещата японска борса за деривати

Американската борса Nasdaq, най-голямата компания за търговия в света, ще предостави нова платформа за търговия на най-голямата борса за деривати в Япония - Osaka Exchange. Сделката е от голямо значение за местния оператора и е стъпка напред към интернационализацията на японските финансови пазари, пише The Wall Street Journal.

Nasdaq заяви, че е подписала споразумение с Japan Exchange Group за доставка на нова програма за търговия, наблюдение на пазара в реално време и технология за управление на риска. Системата ще започне да работи някъде след 2015 г., твърдят запознати със ситуацията хора.

Валутните оператори в Япония се опитват да подобрят позицията на страната като световен финансов център, като привличат повече чуждестранни инвестиции и интегрират съществуващи системи за обмен.

„Нашата технология се използва във всяка част на света, което улеснява международните търговски фирми да се свържат и да се чувстват удобно на пазара“, заяви Ларс Отерсгард, изпълнителен вицепрезидент и директор на пазарните технологии в Nasdaq.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още