Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ надминаха прогнозите за септември

Поръчките на основни капиталови стоки, които са барометър за бизнес инвестициите, също надминават очакванията

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ надминаха прогнозите за септември

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ се увеличиха през септември с повече от прогнозираното, което показва, че производителите продължават да се възползват от стабилното търсене и слабите материални запаси, съобщава Bloomberg.

Поръчките на стоки с дълготрайна употреба, стоки, чиято трайност продължава най-малко три години – са нараснали с 1,9% в сравнение с предходния месец след ревизиран ръст от 0,4% през август, показват данните на Министерството на търговията. Икономисти на Bloomberg очакваха ръстът през септември да бъде по-слаб - в размер на 0,5%.

Поръчките на основни капиталови стоки, барометър за бизнес инвестициите, които изключват самолетите и военния хардуер, се повишиха с 1% през септември, като също надминават очакванията.

Данните показват, че производственият сектор продължава да се възстановява от рецесията. Това означава, че търсенето се стабилизира, след като коронавирусът прекъсна глобалните вериги на доставки, намали нивата на запасите и потисна потребителското търсене и корпоративните инвестиции.

Доставките на основни капиталови стоки, които икономистите използват при изчисляване на брутния вътрешен продукт (БВП), са се увеличили с 0,3% спрямо предходния месец.

Очаква се БВП за третото тримесечие да нарасне с рекордните 32% на годишна база след най-лошия спад от 40-те години на миналия век през предходния тримесечен период.

Поръчките на моторни превозни средства и части се покачиха с 1,5% след спад от 4,1% през август. С изключение на транспорта, поръчките на дълготрайни стоки са нараснали с 0,8% през септември, два пъти повече от прогнозите.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Шведската централна банка увеличава обема за покупки на облигации