IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие в САЩ продължава да се засилва

Показател за оценката на домакинствата за настоящата икономическа ситуация също се е повишил през август

17:35 | 28.08.18 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Показател за икономическото доверие на домакинствата в САЩ се е повишил през август до най-високото си ниво от октомври 2000 г., съобщава Wall Street Journal.

Индексът на потребителското доверие в САЩ на Conference Board се е изкачил до 133,4 пункта през август спрямо 127,9 пункта през юли.

Икономистите, анкетирани от изданието, очакваха четенето за август да е на ниво от 126,5 пункта.

Показател за оценката на домакинствата за настоящата икономическа ситуация се е повишил през август, а индекс, следящ очакванията за бъдещото, също бележи увеличение.

„Оценката на потребителите за сегашните условия при бизнеса и пазара на труда се подобряват още повече. Очакванията, които се свиха през юни и юли, се възстановяват през август и продължават да предполагат стабилен икономически растеж за останалата част от 2018 г.“, каза Лин Франко, директор за икономическите показатели на Conference Board.

„Като цяло тези исторически високи нива на доверието трябва да продължат да подкрепят здравословното харчене на потребителите в краткосрочен план“, допълва тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още