IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие във Франция остава стабилно през август

Притесненията на домакинствата за безработицата спадат до най-ниското си ниво от април

12:27 | 26.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Jeremy Suyker/Bloomberg</p>

Снимка: Jeremy Suyker/Bloomberg

Доверието на френските потребители остава стабилно през август, a опасенията от безработица във втората по големина икономика в еврозоната продължават да намаляват, показва проучване на статистическата агенция INSEE в сряда.

Индексът на доверие на потребителите на INSEE, остава непроменен спрямо юли на ниво от 94 пункта, предава Ройтерс.

Притесненията на домакинствата за безработицата спадат до най-ниското си ниво от април, когато Франция все още беше под двумесечната си блокада срещу разпространението на коронавируса, която приключи на 11-и май.

Франция успя да избегне голям скок на постоянната безработица заради масивната фискална помощ за запазване на работните места от страна на правителството

Въпреки че общата икономическа перспектива на домакинствата е стабилна, тя остава далеч под средното си ниво, регистрирано в проучването в дългосрочен план. Броят на хората, които смятат, че сега е подходящ момент за спестяване на пари, се увеличава, докато тези, които са готови да правят големи покупки, намалява.

Тъй като повечето магазини и ресторанти бяха затворени, френските домакинства натрупаха допълнителни 100 милиарда евро (118 милиарда долара) в спестявания по време на блокадата.

Правителството иска да убеди потребителите да увеличат разходите си, за да подкрепят възстановяването на Франция от най-лошата рецесия в следвоенно време, в която страната навлезе през първата половина на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още