IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в Германия не оправдаха очакванията

Oборотът на дребно в първата по сила икономика в еврозоната се ускори само с 0,2% през септември

10:26 | 31.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продажбите на дребно в Германия не оправдаха очакванията

Продажбите на дребно в Германия напреднаха по-малко от прогнозите през септември, показаха най-новите данни на националната статистическа служба Destatis, цитирани от WBP Online.

Oборотът на дребно в първата по сила икономика в еврозоната се ускори с 0,2% в реално изражение през септември спрямо същия период година по-рано. Резултатът остана значително под пазарните очаквания, които бяха за скок от 1,1% през деветия месец.

На месечна база индексът спадна с 0,4% след ревизираното понижение от 0,2% през август. И тук данните се разминаха с прогнозите на експертите, които предвиждаха покачване от 0,4%.

Докладът на Destatis показва още, че в сравнение с предходната година оборотът в търговията на дребно през първите девет месеца на 2013 г. в номинално изражение е нараснал с 1,7%, а в реално – с 0,2 на сто.

Воденият от германския канцлер Ангела Меркел консервативен съюз CDU/CSU спечели парламентарните избори в страната през септември, като блокът събра най-висока подкрепа от обединението на страната през 1990 г. Консервативната коалиция обаче не можа да събере мнозинство, което постави страната пред сложна политическа дилема.

Въпреки огромния личен успех на Меркел победата придоби лек горчив оттенък, след като коалиционният партньор FDP не успя да прескочи бариерата от 5%, която е регламентирана за попадане в Бундестага, като по този начин за първи път в съвременната история на Германия остана извън парламента.

Остават броени дни до втората конференция за валутна търговия в България Forex Forum Investor.BG! Записването за събитието продължава, местата са ограничени!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още