IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прогнозата за печалбата на европейските компании изглежда все по-мрачна

Очаква се компаниите, регистрирани в индекса STOXX 600, да отчетат спад в печалбите си от 3,7% за третото тримесечие

17:04 | 16.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Очаква се европейската корпоративна рецесия да се задълбочи. Това показват последните прогнози, отчитайки, че компаниите се борят с несигурността около Brexit, продължаващото търговско неразбирателство между САЩ и Китай и германската промишлена рецесия, предава Ройтерс.

Прогнозите са компаниите, регистрирани в регионалния индекс STOXX 600, да отчетат спад в печалбите си от 3,7% за третото тримесечие. Прогнозата сега е дори още по-мрачни от спада с 3%, очакван преди седмица, показаха данните на Refinitiv . е е

Очакванията за приходите се подобриха леко, след като беше прогнозиран плосък растеж в сравнение със спад от 0,3% през миналата седмица. Приходите се повишиха с 5,9% преди година и нараснаха с 3,3% през второто тримесечие.

С изключение на енергийния сектор, печалбата за третото тримесечие се очаква да спаднат само с 0,3%, а годишните приходи да се увеличат с 3,1%.

Тъй като световната икономика се забавя, инвеститорите се подготвят за труден сезон на отчетите, който започва през следващата седмица и ще изправи пред сериозно предизвикателство възможностите на фондовата борса през тази година.

Общоевропейският индекс STOXX 600 бележи ръст с 16,6% тази година.

Компаниите в региона отчитат спад на печалбите от второто тримесечие. Печалбата е намаляла с 2,1%, отбелязвайки спад за второто поредно тримесечие. Около 80 компании трябва да представят отчетите си следващата седмица.

Прогнозите за четвъртото тримесечие бяха ограничени, като се очаква приходите за акциите да нараснат с 9,1%, спрямо очакваните 9,6% през миналата седмица, а приходите да нараснат с 3,2%, спрямо прогнозираните 3,4% през миналата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още