IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rakuten обмисля приемането на биткойни

За да се използва от по-големите фирми, за биткойна е важно доверието на потребителите, посочи представител на Министерството на финансите в Токио

16:47 | 23.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Rakuten обмисля приемането на биткойни

Японският гигант в електронната търговия Rakuten обмисля приемането на виртуалната валута биткойн като средство за разплащане, заяви основателят и главен изпълнителен директор на компанията Хироши Mикитани.

"Ние мислим за нея (дигиталната валута – бел. pед.) и вероятно ще го направим", каза Mикитани по време на финансова конференция на Rakuten в Токио, където участниците в панела обсъдиха криптовалутите и другите алтернативи на традиционните пари. "Бихме желали да сме отворени (към приемането на биткойни – бел. pед.)", добави той, цитиран от WSJ. 

Хироши Mикитани отказа да уточни кога компанията може да ce реши на подобен ход, тъй като това е "търговска тайна".

Rakuten е една от най-големите японски компании, която проявява интерес към биткойна и другите цифрови валути. За целта тя формира отдел за проучване на криптовалутите и инвестира в предприятия, свързани с биткойна в САЩ, включително базираната в Сан Франциско Bitnet Technologies.

Броят на свързаните с биткойн старт-ъпи в Япония се увеличава постоянно въпреки фалита на базираната в Токио платформа за търговията Mt Gox, която допреди една година бе най-голямата по рода си в света.

Развитието на биткойна в Япония бе подкрепено от Либерално-демократическата партия на премиера Шиндзо Абе, който миналата година помогна за обособяването на отделно държавно звено, което да регулира индустрията на цифровите активи.

"И все пак, за да се използва от по-големите фирми като Rakuten, за биткойна е важно да спечели и доверието на потребителите", каза Юкио Ногучи, икономист в Министерството на финансите в Токио.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още