Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Управителят на ЯЦБ бие тревога за глобалната икономика преди срещата на Г20

Американският президент, който е в Япония на държавно посещение, даде ясно да се разбере, че е недоволен от търговския излишък на страната към САЩ

Управителят на ЯЦБ бие тревога за глобалната икономика преди срещата на Г20

Управителят на Японската централна банка Харухико Курода. Снимка: Ройтерс

 

Управителят на Японската централна банка Харухико Курода заяви в понеделник, че глобалните икономически перспективи са много несигурни и има рискове, свързани с търговията, забавянето на икономиката на Китай и преговорите на Великобритания за напускане на Европейския съюз, съобщава Ройтерс.

Още по темата
По време на семинар Курода заяви, че на срещата на Г20 през тази година ще бъдат обсъждани балансите по текущата сметка. Той коментира обаче, че двустранните мерки, които се взимат в търговията, няма да разрешат дисбалансите, свързани с текущите сметки.

„Има висока степен на несигурност, като рисковете са големи“, каза още Харухико Курода.

Япония ще бъде домакин на срещата на Г20 на 8 и 9 юни.

Коментарите на Курода относно балансите по текущата сметка идват на фона на нарастващото напрежение между САЩ и основните им търговски партньори.

Япония и САЩ водят преговори за достигане до двустранно търговско споразумение. Американският президент, който е в Япония на държавно посещение, даде ясно да се разбере, че е недоволен от търговския излишък на страната към САЩ на стойност 68 млрд. долара, като голяма част от него идва от износа на автомобили.

Тръмп в момента води и търговска война с Китай в опит да намали търговския дефицит на САЩ и да промени налаганите от години търговски практики, които американското правителство смята за несправедливи.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Двама представители на Фед: Готови сме за агресивно намаляване на лихвите